x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Microfon şi fuste

Microfon şi fuste

de Roxana Roseti    |    29 Noi 2009   •   00:00

Mircea Daneliuc - un perfecţionist până în măduva oaselor. "Proba de microfon" - primul său film de autor. Duminica aceasta, pe DVD, în cadrul Colecţiei Cinemateca, avem onoarea să vă prezentăm acest prim film al unui "autor perfecţionist".



Film "lucrat" cu autenticitate, în priză directă. Subiectul, abordat deloc facil, provoacă la creativitate lăuntrică, fără a da vreun minut impresia că privitorului i se cere acest efort: de a progresa lăuntric, atât cât îi permite substanţa spirituală. Gina Patrichi este Luiza, un reporter de televiziune, iar Mircea Daneliuc, cameramanul Nelu, care o însoţeşte în reportajele sale. În urma unui reportaj pe care îl fac la Gara de Nord, Nelu o cunoaşte pe Ani (Tora Vasilescu), o fată prinsă fără bilet. Fără serviciu, fără părinţi, fără buletin de Bucureşti, o fată derutată pierdută printre călători neştiuţi. Trecând destul de brusc de la prezentarea "sumară" a filmului la paginile Jurnalului de duminică, menţionăm că pentru noi nu veţi fi călători neştiuţi pierduţi printre subiecte. Dar cu siguranţă veţi fi derutaţi pe sub... fustele bărbaţilor despre care vorbeşte Matei Vişniec în rubrica sa (pagina 27). Un subiect "tratat" modern, de ce nu, cu subtil umor. Şi, un mic secret: data viitoare domnul cu pricina va aborda o temă interesantă: femeile şi armele!  

Dar, până data viitoare, vorba cuiva: să ne bucurăm de libertatea pe care ne-o acordăm, de soare - atât cât e - şi de faptul că existăm.

×
Subiecte în articol: sport