x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mişcarea populară, sub negrul unghiei lui Becali

Mişcarea populară, sub negrul unghiei lui Becali

de Razvan Barbulescu    |    27 Feb 2012   •   21:00

Dilema pedelistilor este de natura intelectuala: Gigi sau raraitii? Pe de-o parte, rafinamentul politic european; pe de alta, electoratul lui Gigi; intre ele, veti vedea, smecheriile lui Videanu-Bordura.

Exact cum sta bine unui partid de dreapta atent la Piata care striga pe rupte "Poporul prost nu mai vrea baieti destept!". Prin baieti destepti intelegand tot ce trage Basescu dupa el. Guvernul MRU, la pachet cu ideea de a-l trimite pe Boc sa candideze la Rachitele, e solutia de ananghie a "decridibilizatilor uzati" (definitia lui Videanu-Bordura pentru pedelisti). Cacealmaua a fost numita "deschidere catre societate".

Aflati in cacao pana la gura, portocalii s-au trezit ca trebuie sa rezolve chestiuni doctrinare si penduleaza intre aforismele lui Gigi Becali si analizele lui Videanu-Bordura.

Deci, cum sa decida partidul? Sa se bizuie pe cativa insi cu multe carti citite (Paleologu, Cr. Preda) sau sa ia in calcul doctrina lui Gigi, care socoteste ca cititul e o tampenie, fiindca nu te salta in sondaje?

In privinta celor doi carturari, Gigi ataca fara mila. Mai tata, bai Sopanhauar, du-te si citeste doua, trei carti, vino la televizor si raraieste-te cat vrei tu, si sa-mi zici cate voturi ai adus. In varianta scurta, Gigi considera ca Paleologu si Cr. Preda nu reprezinta pentru alegatori nici cat negrul de sub unghia lui. Mica. Sa admitem, doctrina lui Jiji e pe masura golaniilor practicate de-a lungul mandatului Boc: "Nenica, gata, de acum incolo fac cum e mai bine pentru partid si pentru mine".

In treacat fie zis, pedeleul isi poate insusi aprecierea cu unghia, dar e periculoasa ca perspectiva. S-ar putea ca intr-o zi sa i se faca si Elenei de astfel de evaluari si sa vina cu aroganta ca potentialul lui Oltean sau al lui Toader nu valo­reaza nici cat jumatate din vuitoanele din dotare.

Milogitul la poarta lui Becali, pentru localele de la Bucuresti, e in armonie cu locul ocupat de pedelisti in sondaje, unde abia se mai zaresc.

Nucleul dur al partidului e cu picioarele pe pamant. Semna­lizeaza ca Gigi si se coafeaza dupa interese. O marturiseste Videanu – intr-un interviu dat in Ev.Z., unde Bordura atrage atentia ca electoratul trebuie luat fin, la sentiment, la subtilitati ca reducerea contri­butiilor sociale, reducerea cotei unice, cresterea salariului minim, bla, bla... Citat din Videanu-Bordura: "Lipitura premierului de PDL trebuie sa aiba loc, dar la momentul potrivit".

Deocamdata MRU trebuie sa ramana independent. Sa nu-l contamineze partidul "decredibili­za­tilor uzati".

Si calculul lui Bordura continua: "Eu cred ca dl Ungureanu trebuie sa beneficieze de credibilitatea de care se bucura in randul populatiei".

Adica s-o prosteasca, sa nu se amestece cu "uzatii si decredibilizatii" din partid.

N-are dreptate Gigi, sa le vorbeasca derbedeilor pe sleau, sa foloseasca unitatea de masura negrul de sub unghie?

×