x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mititelu, mai hotărât decât Iancu şi Gigi Becali.

Mititelu, mai hotărât decât Iancu şi Gigi Becali.

de Dan Dumitrescu    |    30 Mai 2011   •   21:00

Adrian Mititelu pare cel mai hotarat patron de pe coaja oului. Pentru a trai intr-o realitate fara echivoc, pentru a trai linistea deciziilor ferme, el a retrogradat-o pe Universitatea Craiova de doua ori. Prima reusita o datoreaza clasamentului. Dar cum clasamentul final nu era el tocmai final, cum forma definitiva la un moment dat mai putea fi deranjata de rezultatele examenului de licentiere, Adrian Mititelu a rezolvat si al doilea caz. Universitatea Craiova a fost primul concurent care si-a aflat repetentia si in proba licentierii. Altfel exista riscul ca Universitatea, in calitate de prima echipa aflata sub linia retrogradarii, sa ocupe orice loc vacantat de alte formatii aflate in suferinta organizatorica. Ce sa mai discutam? Nadejdea cu care Adrian Mititelu si-a impins echipa la vale este exemplara si, in acelasi timp, promitatoare. Am mare incredere in baiatul asta si in capacitatea sa de a-si desavarsi opera. Fiindca dincolo de divizia B mai sunt si alte divizari ale fotbalului care ar etalona mult mai corect capacitatea distructiva prin care se face remarcat cel mai patron dintre patronii Universitatii Craiova.

Linistea lui Adrian Mititelu contrasteaza puternic cu deruta care macina la temelie alte doua beizadele ale patronatului fotbalicesc, alti doi furibunzi ai vitezei de reactie. Marian Iancu si Gigi Becali fac o echilibristica periculoasa pe taisul unor decizii cu mult mai dificile decat pot ei duce. Politehnica Timisoara tra­ieste sub amenintarea excluderii din competitiile europene si a re­trogradarii. Marian Iancu, in sitlu-i caracteristic, vorbeste despre "un dobitoc de la federatie, domnul Duru, care a facut demersuri impotriva noastra". Relatia domn-dobitoc ramane in ceata logica a discursului. In ceata ramane insa si apararea domnului (si-atat!). Iancu, cel care ameninta cu audit de la UEFA intregul proces al licentierii. Asadar putem intelege ca vinovatia timisorenilor este reala. Paraciunea ar viza doar faptul ca prin liga lui Mitica ar mai exista si alte capre raioase care au trecut clasa pe pile.

Steaua aglomereaza zilele in sac fara a reusi sa-si angajeze un an­trenor. Gigi Becali si-ar dori, ce-i drept, o sluga si nu un antrenor. Dar ce-si doreste Gigi Becali este mai greu de gasit si nu se potriveste cu ce-si doreste Memeul din dotare. Unul gestioneaza orgolii, celalalt interese. Iar reluarea pregatirilor nu poate fi amanata. Urmeaza ca Steaua sa plateasca din nou tributul doparii fudule si al afisarilor paranoice.

×