x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Morţii cu ştampilă au fost reţinuţi

Morţii cu ştampilă au fost reţinuţi

de Razvan Barbulescu    |    14 Aug 2012   •   15:37

Breaking news. Parchetul in alerta. Mortii au fugit cu stampilele de vot. Dar despre asta, mai tarziu, adica mai jos. Pana atunci...

Nunta lu’ EBA (sau EDA?) da peste cap invatamantul ciresarilor lui Blaga. S-a amanat scoala de vara si bune maniere. Nasul Mustea, presedintele tinerimii pedeliste, a ales-o, dintre doua rele, pe cea misto. Mai bine la nunta nas, decat sa vorbesti despre viitor pedelist in Romania. Din pricina caderii dramatice a economiei sub Ponta, EBA abia a incropit de doua rochii de mireasa, iar verighetele vor fi doar din aur alb stropite din cand in cand cu diamante.

Daca nunta a dat peste cap scoala, ta-su a dat peste cap tara. Nu se mai intelege om cu om, judecator cu judecator. Iar procurorii sunt terminati. Nici la revolutie n-au muncit ca la referendum. Intrucat Suspendatul a cazut de acord cu americanul ca referendumul a fost fals, parchetele de pe intinderea tarii au plecat cu colindul, in premiera, de Santa Marie.

Au arat catunele patriei si au intalnit doua situatii clare. 1. Luati la intrebari, unii au raspuns DA. Adica au votat DA si au declarat ca li se falfaie ca ei sunt procurori. Dar, vorba lui MRU, erau beti. 2. Altii au votat tot DA, insa le-au zis procurorilor ca a fost NU. Tutarii pedelisti ii avertizasera ca nu-i mai calca postasul cu pensia daca ating stampila. Fiind in stare de urgenta dupa lovitura de stat, procurorii au confiscat stampilele pentru amprente.

Breaking news, cum ziceam. O situatie exceptionala s-a intalnit cu electoratul din cimitire, unde oamenii legii au fost nevoiti sa apeleze la intelepciunea poporului: "Radem, votam, dar nu paraseste nimeni incinta". Si zbang cu lopata in capul scheletelor care voiau s-o taie peste gard. S-a luat la mana groapa cu groapa, decedat cu decedat. Cei mai multi n-au raspuns. Astia au fost considerati pedelisti, care va sa zica, tacand mormant, se putea interpreta legal ca au clantanit fara dubii un NU hotarat.

Din cauza beznei s-a considerat ca n-a fost intrunit cvorumul. Pe de alta parte, frauda era evidenta: numitii n-apareau ca decedati, desi puteai sa juri ca nu miscau, desi unii... Pe intelesul tuturor, scheletele erau, stampilele nu. Mortii cu stampila au fost retinuti.

In ciuda tulburarii generale, americanului parasutat in Comanita lucrurile i se par clare. Americanii au marele talent sa vada esentialul din prima. Si democratic: ramane cum au stabilit.

Sa vezi inghesuiala la parlamentare.

×