x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Muzeul Baconski îl va reapropia pe Băsescu de Rege

Muzeul Baconski îl va reapropia pe Băsescu de Rege

de Razvan Barbulescu    |    12 Iul 2011   •   21:00

Baconski a ajuns campionul ini­tiativelor fara nici o legatura cu domeniul externelor.

Propunerea privind infiintarea unui muzeu national al dictaturii co­muniste (propunere sparlita Centrului Rezistentei Anticomuniste, care avea un parteneriat cu Ministerul Culturii inca din 2006) se lipeste de opiniile antiregaliste ale presedintelui ca marca de scri­soare. E simplu de observat. In fostul Parc al Libertatii, actualul Parc Carol, a existat din vremea lui Gheorghiu Dej 'Monumentul ero­ilor pentru libertatea poporului si a patriei, pentru socialism'.

Unul dintre beneficiarii de prim rang ai monumentului a fost si dr Petru Groza, personajul care a fa­cut din Regele Mihai 'tradatorul' infierat de presedintele Basescu.

Mai exact, Groza este demnitarul care in dimineata zilei de 30 decembrie 1947 l-a indemnat pe rege sa-i pipaie buzunarul vestonului, unde avea un revolver. Majestatea Sa trebuia sa priceapa ca abdicarea sa era un gest patriotic.

Pentru merite deosebite in re­la­tia Basescu – Regele Mihai, Petru Groza va ocupa un loc de cinste in Muzeul Baconski.

PDL-ul nu pierde nici un prilej sa scoata pe maneca smecherii pentru dresul busuiocului la spart de targ. Cum a fost si chichirezul me­ciului cu Bute, din care regina cro­se­tatului in direct, Elena Udrea, a iesit tuflita de huiduielile pe care Bute nu le merita.

La muzeul lui Baconski, copiii vor invata probabil aceeasi istorie penibila ce se preda in scoli de 20 de ani. Nu ne indoim, muzeul va avea un succes pe masura ratingului subiectelor cu Ceausescu, perso­naj reabilitat de prestatia cuplului Basescu-Boc, care nu rateaza nici o ocazie sa declare ca, daca nu faceau ei ce ne-au facut, azi era mai rau ca in Grecia.

Un 'bine', pentru care grecii tocmai au facut pulbere centrul Atenei.

La Muzeul Baconski copiii vor merge ca pionierii la Doftana. Pana in Dealul Filaretului, se va aseza un bulevard la inaugurarea caruia Boc va topai ca iesit din criza (econo­mica), Elena Udrea va taia panglica, iar Traian Basescu va da un in­ter­viu ca sa i-o mai traga o data Re­ge­lui, asa, ca opinie personala.

Surse din imediata apropiere a povestitorului Lazaroiu susura ca pedelistii pregatesc un muzeu al blondelor, de la blondele lui Cea­u­ses­­cu pana la blondele care vor declansa revolutia sexuala anuntata de ministrul Muncii; si un muzeu al voturilor blatuite, din diaspora pana la cele numarate de Roberta.

Dupa orice intreprindere marca Baconski te intrebi daca e gafa sau diversiune. La iesirea din recesiune e posibil si un muzeu al comunismului.

×
Subiecte în articol: editorial