Sînt vreo 2.300 de suflete în Iepureşti. Care trăiesc viaţa politică la o temperatură de jar nestins. Sînt bărbaţi şi femei hotărîţi să dea jertfa supremă pentru a cîştiga omul lor înalta funcţie de primar. De Iepureşti.
Sînt vreo 2.300 de suflete în Iepureşti. Care trăiesc viaţa politică la o temperatură de jar nestins. Sînt bărbaţi şi femei hotărîţi să dea jertfa supremă pentru a cîştiga omul lor înalta funcţie de primar. De Iepureşti.
Sînt multe războaie civile în lume, conflicte de care se ocupă ONU, NATO, Bush ş.a. Războiul de la Iepureşti îşi face şi el încet, dar sigur un loc pe marea hartă a conflictelor lumii. Aşa vom fi şi noi băgaţi în seamă, spre zonă vor veni inspecţii internaţionale, ajutoare pentru construirea unui aeroport pe care să aterizeze cursele umanitare. Traficanţii de arme îşi freacă mîinile – a apărut o cerere nouă care să preia puşcoacele nefolosite, rămase nevîndute în Kosovo. Ataşaţii militari de la Bucureşti îşi scriu rapoartele pentru informarea guvernelor. Se transmit date despre cele două grupări, hărţi la o scară mică, în care se văd potecile şi detalii legate de locurile de conflict – birtul, fîntîna lui Maclea, şcoala, islazul. Liderii sînt fişaţi, se scot tabele cu rude, cumetrii, naşi, fini, cavaleri de nuntă, moaşe. Nici un detaliu care ar putea fi folositor serviciilor de informaţii nu scapă. Războiul de la Iepureşti este o premieră, un eveniment care schimbă din temelii doctrina NATO. Alianţa are de făcut faţă unui război pe viaţă şi pe moarte pentru păstrarea democraţiei izbucnit într-o localitate din România. Şi Carta Alianţei spune clar: toţi pentru unul, unul pentru toţi! Locul este cu potenţial de risc uriaş – la vreo 50 de kilometri se află centrala nucleară de la Belene, cîmpurile petrolifere de la Videle, minunea de la Letca şi doar la vreo 30 de kilometri de locul ultimului Summit NATO. Ţaţa Floarea, ţărancă pensionară cu 20 de lei în batistă, a declarat reporterului de front trimis de Realitatea că va muri pe marginea şanţului dacă nu se face dreptate. La fel şi moş Ghiţă, campion al numerelor, care îşi precizează vîrsta după anul morţii lui Copernic (!!), are decizia sacrificiului suprem, ca un taliban.
Există suficiente date pentru analişti că războiul celor două roze, ediţia Mileniul III, a început aici, la Iepureşti.
Stindardul celor 3 (trei) trandafiri a ieşit învingător cu doi ţepi avans în faţa stindardului cu monotrandafir. Pentru asta, lumea e gata să moară.
NATO va ordona la noapte primul zbor de recunoaştere spre Iepureşti. În infraroşu vor surprinde cele două falange paramilitare care se antrenează în lupta cu paharul în vederea înfruntării finale. Avionul spion captează strigătul de luptă: Hai, Piţi, taie gîtul la cocoş!