x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ne-am văzut visul cu ochii: înmatriculaţi la bulgari

Ne-am văzut visul cu ochii: înmatriculaţi la bulgari

de Razvan Barbulescu    |    17 Mar 2011   •   18:49

Înregistrarea maşinilor româneşti în Bulgaria reprezintă încă o victorie a guvernului Boc asupra cetăţeanului.

Pe zi ce trece, Bucureştiul se umple de maşini cu număr bulgăresc. Dacă n-ar exista jovialul Boc, în stare să ne reamintescă pe ce lume trăim, ai zice că din pricina deplasării axei magnetice a pământului, ne-am mutat dincolo de centrala de la Belene. Pe unde te uiţi, maşini bulgăreşti.

În plină luptă cu urmaşii imbecili ai grofilor, care ne dau foc la istorie în piaţa publică, constatăm uluiţi că maşinile bulgăreşti ne ocupă traficul.  Invazie. De fapt, sunt maşinile românilor înmatriculate în Bulgaria, fiindcă acolo nu te jupoaie de taxe. Odinioară luptam să salvăm Ardealul de plăcuţele scrise în ungureşte. Acum ne umplem singuri de tăbliţe bulgăreşti, ca formă de rezistenţă în regimul Boc. 

Tandemul Băsescu- Boc ne reorientează în spaţiu şI timp. După ce ne-a făcut pulbere prezentul, ne indică entuziast  viitorul. Plăcuţe bulgăreşti, vacanţe la Paralia Katerini şI Nisipuri, case cumpărate la Sunny Beach..., cumpărături în Ungaria şI Ucraina, muncă în Spania, Italia...Aspiram să ne înfieze nemţii, americanii, ne-am atins idealul: ne salvează bulgarii.   

Despuiaţi de codri, românii au reînvăţat haiducia pe asfalt, sătui de toate cauzele pierdute de ei dar câştigate de veselul Boc, definitiv opac la sfatul lui Crin Antonescu: într-o ţară de oameni trişti, nu râzi întotdeauna ca prostul.

Românul zdravăn, cu mintea la el şI descurcăreţ, le.... biiiip muma-n.... biiiip şI îşi procură o  Românie a lui, lipsită de cei doi B şI liota. Aici, între Carpaţi, să rămână ei cu bercea-penalii, cu şpăgarii de vamă, cu tăierile, taxele, benzina şi dobitocii care incendiază ca să ne dea lecţii de civilizaţie.

În căutarea unei amărâte de supravieţuiri, cetăţeanul român ar alege până şI o trântă cu polii magnetici, decât lupta dreaptă şI fără speranţe cu învingătorii zâmbăreţi de criză.

Înregistrarea maşinilor la Sofia este încă o victorie a guvernului Boc asupra cetăţeanului.

Ea va fi întregită de plata taxelor şI impozitelor într-un Hawai asaltat de tsunami, de internări în spitalele din Botswana sau de cumpărături în Bangladesh, dar numai în ţara voiosului Boc, nu.

Învăţătura băsesciană a învins: ocolim România.

×