x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ne luăm cu plagiatele şI ăştia sapă

Ne luăm cu plagiatele şI ăştia sapă

de Razvan Barbulescu    |    01 Iul 2012   •   15:33

Intrebat daca l-a sunat Traian Basescu, sa-l felicite, Blaga a zis ferm ca nici vorba. Nu mai e pedeleul pe care l-ati injurat. Spre deosebire de al lui Boc, pedeleul lui Blaga s-a nascut independent de Basescu. Basescu nici nu mai exista. Ca in maneaua lenta fredonata de Bercea mondialu la incarcerare, "tu nu spui nimic/ eu nu spun nimic/mi-am dat seama ce-am pierdut/cand nu te-am mai avut...'

"Probabil ca a fost ocupat in aceasta perioada', banuia noul sef al lui Igas. Dar cu ce sa fie ocupat presedintele? Pai, cu de-ale tarii. Cu crosetatul fularelor pentru Nastase, cu plagiatu', si-o sa vedeti cate mai are pe maneca, pana la alegeri.

Pentru ca pedeleul lui Blaga sa lucreze in liniste sI independent de Basescu, trebuie sa-i sape cineva organizat pe uselisti. S-a sacrificat presedintele, cine s-o faca? Cine sa dea presei de lucru intre meciuri? Caci, vorba marinarului, tara e in criza iar Ponta, la Bruxelles. L-a mancat chestia asta cu Bruxelles-ul, mai ales ca in materie de UE e singurul dottore.

Din ce in ce mai convinsi ca au pierdut puterea fiindca n-au comunicat la timp sI cu talent, arogantii s-au scuturat de aroganti. Nici urma de Udrea, de Baconschi, de Roberta. Au ramas cu competentii simpatici, comunicatorii Boureanu, Canacheu, Cotoi, Flutur, Igas. Urmand pilda lui Popye, cate unul mai maraie a plagiat desi masteratelele lor s-au nascut pe net. Dar netul nu se pune. Las' ca alui batran i s-a cam falfait de scoala, dupa cum I se destainuia la o halba lui Patapievici, dar a dat viata tampeniei scremute cu "il dottore' ca sa-si arate muschii la suspendare.

Din pacate, in treacat fie zis, useleistii se arata sfiosi, pierd tempo-uri importante, nu marcheaza cand e poarta goala. Vorbim despre marile tunuri useliste pe care Blejnar le boloboroseste si-n somn, despre golaniile care au scos lumea in strada la minus douazeci de grade. Controalele sunt in plina desfasurare dar n-au duh bun, se munceste la audituri dar mai, rezultatele vor aparea in curand s.a.m.d.

Numai ca lunile trec sI dezagrementul e gata. Populatia o sa creada ca s-a furat singura, ca ai lui Boc jucau table la Biarritz pentru binele pensionarilor. Independentii sI cei platiti cu ziua lucreaza exact in acest sens. Vor transfera escrocheriile in contul sfielii uselistilor. La anul iar ne vom trezi cu nemuritorii Blejnar, Kovesi, Morar sau cu clonele lor. Si cu Igas, speranta noii drepte. Desi, pana la urma, asta-i de bine.

×