x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Noua vină a clasei politice

Noua vină a clasei politice

de Elena Cristian    |    17 Mar 2016   •   06:50
Noua vină a clasei politice

Personal, la trei luni de guvernare tehnocrată, mă încearcă un sentiment de revoltă. Nu neapărat faţă de totala neperformanţă a echipei Cioloş (nu aveam aşteptări prea mari, nici eu şi nici alţii), ci mai ales faţă de superioritatea şi lipsa de reacţie a celor care conduc vremelnic destinele acestei ţări. În lipsa unui bilanţ trimestrial, care probabil ar fi fost ceva mai subţire decât programul de guvernare , nu putem să nu remarcăm că oamenii aceştia nu au nici măcar o minimă direcţie. Consumă, pur şi simplu, banii degeaba. Ei şi echipele lor, deloc mici. Şi nici măcar nu produc pe măsura cheltuielor lor.

La Finanţe, dezastru. De doi lei. Prea multe schimbări legislative, lipsă de transparenţă, lipsă de viziune, evaziune fiscală în floare, încasări insuficiente la buget. La Fonduri europene: o perpetua reorganizare cu tot blocajul aferent şi perspectiva mult prea îndepărtată de a debloca accesul la banii UE. La Muncă, doamna ministru, când nu sfidează Parlamentul, vorbeşte despre legea salarizării unitare care despre limba mandarini. La Sănătate: dezastru pe linie şi un ministru rătăcit într-un sistem pe care nu-l înţelege. La Învăţâmânt, nici măcar un pic de Curaj pentru a face ordine. La Economie, lucrurile sunt roz de după geamul ministerial, chiar dacă în realitate falimentul este iminent. Iar medicul ginecolog de la Exporturi habar nu are ce înseamnă o strategie naţională. Şi lista poate continua cu Agricultura, Energie,Transporturi , Interne etc. Fiecare cu propria neperformanţă şi lipsă de viziune. Dar mai ales cu propria aroganţă.

Este clar că avem de-a face cu cel mai slab guvern post Revoluţie. Întrebarea este: ce face clasa politică? Îşi asumă acest eşec major. Pentru că, în final, tehnocraţii vor pleca de unde au venit (dovadă că mulţi şi-au blocat posturile anterioare). Dar cei care i-au susţinut trebuie să plătească pentru tot acest dezastru. Politicienii care au girat pentru acest Guvern, care au votat şi susţinut declarativ vor trebui să dea socoteală în faţa electoratului pentru ceea ce nu fac actualii guvernanţi. Iar lista este lungă.

×