x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Numaratoarea inversa a dlui Basescu Traian

Numaratoarea inversa a dlui Basescu Traian

de Dan Constantin    |    03 Feb 2007   •   00:00
Numaratoarea inversa a dlui Basescu Traian

Sondajele ii masoara drastic alunecarea pe tobogan. Cazul celor doi arestati de serviciu din Irak, in loc sa-l ajute sa iasa din vrie, a adus in prim-plan un amnezic. Uitucul de la Cotroceni a pornit-o cu stangul in 2007 si o tine tot asa, ca la sotron. Simpatizantii il privesc cu ingrijorare; ii cauta scuze. Adversarii ii contabilizeaza greselile. Neutrii se gandesc deja la viitorul candidat.

Anul 2006 s-a terminat in confuzie maxima pentru presedintele tarii. Intr-o scena antologica transmisa in direct, dl Basescu Traian a incurcat numaratoarea inversa a scurgerii secundelor; la cumpana anilor a sarit de la 4 direct la 1.

Cand incepi anul cu o gherla, toate merg pe dos; cat ai vrea sa-l sucesti, destinul ii pare acum potrivnic.

Intr-o luna i s-au intamplat jucatorului cat altor ghinionisti intr-un an. Ca a ramas in bezna la momentul inaugurarii Bibliotecii Astra la Sibiu o punem pe seama tehnicii. Cand si-a aruncat parpalacul in multimea rebegita de asteptare din Piata Mare a Capitalei Culturale a Europei, m-am speriat, am crezut ca va continua si putea sa-l ia cu frig. Si-a temperat caldura interioara la timp. Au urmat cursele nebune cu snow-mobilul pe la Predeal, care ar fi trebuit sa consume adrenalina prezidentiala in exces. N-a fost sa fie, si din prea plinul nelinistii a declansat scandalul biletelelor. I-au venit inapoi alte mesaje, ca un boomerang, si, atasat, demersul de suspendare din functie. Pana atunci mai "virusase" din greseala alegerile de la Curtea Suprema de Justitie intr-o sedinta de pomina.

O contestare atat de radicala i-a cazut greu, greu de tot. A avut si are efectul unor stridii fezandate. Iesirea la televiziunea publica, chiar si in coconul de servilism al dnei Culcer, l-a aratat debusolat, nesigur.

Sondajele ii masoara drastic alunecarea pe tobogan. Cazul celor doi arestati de serviciu din Irak, in loc sa-l ajute sa iasa din vrie, a adus in prim-plan un amnezic. Uitucul de la Cotroceni a pornit-o cu stangul in 2007 si o tine tot asa, ca la sotron. Simpatizantii il privesc cu ingrijorare; ii cauta scuze. Adversarii ii contabilizeaza greselile. Neutrii se gandesc deja la viitorul candidat. Eu incerc sa pun diagnosticul. M-a ajutat un cititor, Ion Vasile din Arges, putin impresionat de lacrimile prezidentiale: "Plansul lui Basescu nu este teatral sau sincer, este plansul lebedei care a mancat visine din visinata". Este un sport greu, de care trebuie sa te tii chiar daca numaratoarea inversa curge implacabil.

×
Subiecte în articol: editorial