x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Nutzy, cu ochii pe Ritzi

Nutzy, cu ochii pe Ritzi

de Dan Constantin    |    30 Ian 2014   •   20:07

Udrea Elena încearcă să pozeze în “fata fără frică” urmărind însă cu inima în trepidaţie ce păţeşte fosta ei colegă de guvern şi bună prietenă de partid – Ritzi Monica. Pentru că a dat iama în banul public organizând chermeze cu niscai furtişaguri, Ritzi, ministreasa Tinereţii, a primit 5 ani de puşcărie. Nutzy a scăpat atunci, în 2008, de cercetarea unor fapte similare – tot concerte şi serbări pe la malul mării şi prin Bucovina. Ritzi, mai puţin protejată, învaţă acum de zor codul bunelor moravuri de la Târgşor. Lectura i-ar fi utilă într-o perspectivă mai neagră şi doamnei Nutzy, care nu a urcat încă în ringul penal al Galei Bute. DNA învârte dosarul pe toate părţile şi doar un orb nu vede că firele afacerii acestei gale de box au fost mişcate de la Cabinetul ministrului Dezvoltării. Udrea Nutzy era “doamna” fără de care nu se făcea evenimentul din care şi-au tras bani mulţi, mulţi, o echipă bine antrenată de Rudel Obreja. Ministrul Ariton a fost chemat la DNA pentru declaraţii, şi dacă procurorul şef de secţie Dumitrescu îşi aduce aminte ce a găsit în ancheta DLAF, dar mai ales ce nu a vrut să cerceteze, atunci doamna Nutzy va fi iar colegă cu doamna Ritzy.

Până atunci, Lenuţa îşi foloseşte gradele de libertate de care beneficiază ca parlamentar de Roman. A fost în circumscripţie să vadă ce-i mai face apartamentul de confort 2 în care poza în “femeia pauperă” din timpul campaniei electorale. În locul paltonului ponosit şi-a pus ţoalele ei de firmă şi a jucat “Hora Unirii”, trecând în revistă pe romaşcanii strânşi ca la urs să o vază pe blonda bretonată. Apoi a trecut munţii spre Covasna şi s-a oprit la o stână. Şi-a găsit şi Nutzy ciobănaş, de la care a împrumutat o sarică de protocol. Lângă ciobănaşul Artimiţă a primit prima zăpadă, la Stâna Haiducilor. Ehei, haiducia era când luai de la bogaţi să dai la săraci. Haiduca noastră practica un flux invers atunci când avea pâinea şi cuţitul. Acolo, în miros de brad, fum, urdă şi seu, Nutzy a luat câteva mari hotărâri. Şi-a zis că ajunsă la câmpie, la Bucureşti, va ataca marile probleme ale ţării.

S-a oprit nu în coada unei lopeţi să-şi facă pârtie, ci drept în microfonul unei televiziuni unde are acces neîngrădit. A găsit hiba guvernării Ponta: stau ciracii premierului cu picioarele pe birou şi, din această poziţie, stabilesc politica de cadre (!!). Desigur, Nutzy nu ne-a explicat unde-şi ţinea dumneaei picioarele când din Palatul Victoria îl controla pe nefericitul Boc. Nu ne-a spus nici care este poziţia corectă a membrelor inferioare în timpul guvernării. În opoziţie, probabil că stai cu ele jos, când ajungi în Palatul Victoria, sus cu ele! Desigur, moderatoarea nu a pus întrebarea pe care o gândeau telespectatorii: care este poziţia picioarelor în Palatul Cotroceni?
Vom afla desigur când se va schimba “garda” la Palat. Pereţii Cotrocenilor au amintitri.
A doua mare problemă a doamnei Nutzy a fost tot de poziţionare. De data asta politică. A demisionat din PDL. Ce lovitură pentru Blaga! O aştepta de mult şi cu bucurie, ca pe o mare uşurare. Nu de alta, dar de ce să o excludă PDL dacă devine colega doamnei Ritzy în lăcaşul statului de lângă Ploieşti?


×