x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O alianţă care dă frisoane Co­tro­ce­niului şi Palatului Victoria

O alianţă care dă frisoane Co­tro­ce­niului şi Palatului Victoria

de Razvan Barbulescu    |    06 Feb 2011   •   21:10

Liderii partidelor din opo­ziţie, naţional liberal, conservator şi so­cial-democrat au făcut pasul în care nu credeau foarte mulţi. Au semnat acor­dul de constituire a alianţei dintre ACD PNL-PC şi PSD, denumită Uniunea Social-Liberală. O alianţă pe care doar temerarii o vedeau născându-se, dar care, iată, dovedeşte că este singura şansă ca în România să se oprească dezastrul.

Niciodată în ultimii douăzeci de ani, sondajele n-au arătat mai dramatic că ţara merge într-o direcţie fă­ră ieşire. Că sărăcia tinde s-o pră­bu­şeas­că pentru foarte mulţi ani, că mo­dernizarea statului de tip Băsescu-Boc au pus la pământ economia, să­nă­­ta­tea, învăţământul, că România ră­mâne fără specialiştii care-şi iau câm­pii. Sondajele consacră alianţa ca singura forţă politică în stare să se opună flagelului PDL.

Ticăloşia partidelor aflate la gu­ver­na­re a dus la realizarea istorică a tan­demului Băsescu-Boc: a unit cele trei partide printr-un protocol ca­pa­bil să retrezească speranţa ce­tă­ţea­nu­lui. Boc intuia exact: în 2011, ei, cei de la guvernare, vor culege roade­le. Inutili, scoşi din uz în timpul vie­ţii, refuzaţi şi de propriul electorat, pe­­­de­liştii politizează şmechereşte pe unde apucă, pentru a masca adevărul că, de fapt, protocolul opoziţiei le ia minţile.

Apăsat de constatarea că într-un pro­cent de aproape 80 la sută, Bă­ses­cu, Boc şi stelele PDL duc ţara spre pră­pastie, Guvernul respinge in­dig­nat ide­ea, e drept, aiuritoare, ca şe­ful sta­tu­lui şi parlamentarii să fie exa­minaţi psi­­hi­atric. Asta nu-l împie­­dică să con­ti­­nue delirul politizării. Atinşi iremedi­a­­bil acolo unde se face examenul psihiatric, pedeliştii şi liota nu mai percep sărăcia, fluierăturile, huiduielile. Tă­ierea bezmetică a pensiilor, desfiin­ţ­area fără noimă a nu­me­roa­se spitale, po­litizarea delirantă a tot ce înseamnă ins­tituţie publică, di­ri­ja­te clientelar, spec­tacolul tembel al ares­tărilor tele­vi­zate au transformat Ro­mânia într-o dictatură a mizeriei şi a lipsurilor. Pro­tocolul opoziţiei este răspunsul ce­lor trei partide la disperarea a aproa­pe 80 la sută dintre românii care nu-i mai vor pe Băsescu, Boc şi tot ce trag după ei. Ruptă de realita­te, reacţia pu­terii certifică maladia Bă­ses­cu-Boc: ju­decă pe dos şi vede in­vers. Flu­ie­ră­tu­rile sunt semnul en­tu­zi­as­mului, căderile în sondaje se trans­formă în procente glorioase.

×