x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale O vacă a călărit altă vacă

O vacă a călărit altă vacă

de Tudor Octavian    |    04 Iul 2009   •   00:00

Un fermier irlandez a observat că una dintre vacile sale le încalecă pe celelalte mai des decât se întâmplă lucrurile astea la păşune. A filmat-o şi a postat-o pe internet, zicând c-o s-o opereze şi-o s-o facă bou. Se plictisea omul, iar dacă ar fi ştiut ce o să se întâmple, probabil că şi-ar fi văzut de treabă şi n-ar mai fi umblat cu camera digitală după el.



Fiind una din zilele acelea în care n-a avut loc nici un atentat, nu s-a spart nici o bancă, n-a murit nici o vedetă şi nici un om politic nu şi-a violat secretara, o mulţime de redacţii de pretutindeni au cules imaginile cu vaca în călduri, ziariştii străduindu-se să dezmorţească paginile cu ştiri externe prin titluri care de care mai ingenioase.

În Rusia, în titlul compus de o agenţie cu un şef homosexual se spunea că e vorba de un caz de lesbianism, că şi la animale se constată o diversificare a deprinderilor de împerechere, fapt care a dus la apariţia mai multor organizaţii preocupate de minorităţile sexuale din grajduri şi de drepturile acestora.

În Polonia, o publicaţie mondenă foarte populară, având ca redactor-şef o feministă divorţată de mai multe ori, dar urâtă ca dracu' a publicat un comentariu pro-cauza, deşi nu era tocmai simplu de stabilit o legătură între relaţiile heterosexuale şi cele tradiţionale, dintre vaci şi tauri. Cititorii bărbaţi au reacţionat elogiind emanciparea femeii redactor-şef, dar cititoarele, ca şi cum s-ar fi vorbit, au comentat în scrisori şi pe bloguri punctul de vedere al acesteia, toate intervenţiile încheindu-se stereotip cu adresarea: "Vaca dracului!".

În Ungaria, dreapta naţionalistă a dezbătut în parlament fotografia şi titlul ei dintr-o revistă cu tendinţe antiţigăneşti, găsind că imaginea arată la ce trebuie să se aştepte maghiarimea de la Uniunea Europeană.

Nimerindu-se, cum spuneam, ca trăznaia irlandezului să circule în nişte zile în care nici în lume, dar nici în Bulgaria să nu aibă loc nici un scandal, redactorii oficiosului sofiot "Viitorul" au dat fotografia încălecatului pe prima pagină, fără să observe că un computerist a băgat din greşeală sub poză un comentariu economic despre conductele de gaz din Rusia. Ce au înţeles cititorii din asta, nu-i greu să ne imaginăm.

În România, unde tot ce-i mai rău s-a întâmplat de mai multe ori, iar tot ce-i mai bun seamănă perfect cu tot ce-i mai rău, imaginea cu vacile irlandezului au devenit subiect naţional general, dezbătut de toate vedetele în emisiunile tv cu blonde cu priviri de vaci şi moderatori frumuşei şi bovini. De asemenea, s-a înfiinţat o comisie parlamentară, opoziţia a băgat o moţiune simplă, preşedintele a atacat mogulii din presă, lucrul la Autostrada Bechtel s-a oprit şi Gigi Becali a colindat bisericile blestemând vaca în care a intrat diavolul. Probabil că istoria ar mai fi durat o săptămână, dacă în Ţara Galilor un fermier, stimulat de succesul publicitar al irlandezului, nu ar fi postat pe internet un filmuleţ cu o găină care a născut pui vii, dintr-un incest cu un frate geamăn cocoş.

×
Subiecte în articol: editorial