Una e insa parerea proasta, si alta parerea aberanta. Pentru ca aberanta mi se pare opinia domnului iscalit anonim ca sunt platit de cineva ca sa scriu intr-un anume fel. Oaspetele de pe Forum crede ca sunt in slujba lui Dinu Patriciu. Altii ma acuza ca sunt in slujba lui Dan Voiculescu. Nu putini se exprima ca as fi mituit (tot cu bani!) de catre Adrian Nastase. N-am intalnit pana acum teza ca as fi platit de Traian Basescu. Si dintr-un motiv simplu: promotorii acestei credinte pe internet sunt fani de-ai lui Traian Basescu.
Sub titlul "Independenta lui Cristoiu", un forumist iscalind, ironic, "Fanul lui Cristoiu" comenteaza astfel editorialul meu de joi, 29 martie 2006, "Victoria Justitiei independente":"Sunt convins ca justitia romana este independenta, chiar prea independenta, avand in vedere numarul mare de hotarari eronate, datorate coruptiei si slabei pregatiri profesionale pentru care nu raspunde nimeni. In cazurile de hotarari infirmate la CEDO, bugetul statului, format prin contributia cetatenilor Romaniei, plateste despagubiri, iar domnii judecatori isi cheltuiesc linistiti banii fara sa raspunda pentru erorile facute cu intentie sau din prostie. Am mari indoieli in ce priveste independenta lui Cristoiu, care latra la cine ii ordona cel cu tainul, in speta Patriciu & compania."
Din cate se vede, expeditorul are o parere proasta despre Justitia din Romania. Are o parere proasta si despre subsemnatul. Nu ma ingrijoreaza. Nici macar nu ma mira. Mi se pare normal sa fiu antipatizat. De altfel, sincer sa fiu, parcurg injuraturile cu deplina lejeritate. Ba chiar si cu un anume interes. Sunt curios sa vad ce se mai spune de rau despre mine. Laudele, in schimb, le citesc nu fara o anume stanjeneala. Ce sa-i faci? Dupa 16 ani de gazetarie independenta m-am obisnuit cu ostilitatea (vorba aia) ca tiganul cu scanteia. Una e insa parerea proasta, si alta parerea aberanta. Pentru ca aberanta mi se pare opinia domnului iscalit anonim ca sunt platit de cineva ca sa scriu intr-un anume fel. Oaspetele de pe Forum crede ca sunt in slujba lui Dinu Patriciu. Altii ma acuza ca sunt in slujba lui Dan Voiculescu. Nu putini se exprima ca as fi mituit (tot cu bani!) de catre Adrian Nastase. N-am intalnit pana acum teza ca as fi platit de Traian Basescu. Si dintr-un motiv simplu: promotorii acestei credinte pe internet sunt fani de-ai lui Traian Basescu. Or, domnul presedinte e cel care nu-si economiseste aparitiile publice pentru a sugera ca jurnalistii sunt niste mercenari platiti de grupurile de interese, ba chiar si de mafioti. E vorba, desigur, de jurnalistii care nu-i ridica zilnic, cu limba, statuie ecvestra domniei sale. In conceptia lui Traian Basescu, manelistii personalitatii sale sunt singurii gazetari independenti din universul cunoscut de om. Am simtit nevoia acestor randuri nu pentru ca m-ar tulbura asemenea acuzatii cliseu, cu care m-am confruntat intaia oara in primii ani postdecembristi, ci pentru ca am intalnit-o si in comentarea interventiilor publice ale altor confrati.
Ma intreb si intreb: cum s-a ajuns la o asemenea prejudecata in Romania lui 2006?
Poate cineva imi raspunde. Inclusiv pe Forum.
Sa trecem insa la lucruri serioase. Ca de pilda, reactia lui Mihai 2 la cele intamplate la CNSAS:
"Cel mai inteligent adversar al lui Basescu mi se pare a fi in acest context domnul Ticu Dumitrescu, care incearca sa-l invinga pe marinar cu propriile arme patruzeciste. Votul ticalosit, dar democratic - tu-i mama ei de democratie! - din CNSAS, nu poate fi anihilat printr-un vot SI MAI DEMOCRATIC. Tocmai de aceea Mos Dosar a aplicat ieri modelul din pashopt punand de-un REFERENDUM ad-hoc in fata institutiei cu participarea fetelor de la xerox si a baietilor aceia inalti ca brazii pe care nu i-a dus mintea sa termine alta facultate decat aia de istorie." Trebuie sa recunosc: excelent! Chiar daca in preambulul acestor randuri autorul nu scapa fericitul prilej de a ma injura. Mai gasesc spatiu pentru a reproduce fragmente din doua mesaje dedicate situatiei din PSD. Deja celebrul Danka scrie:
"Un alt motiv pentru care PSD inca nu poate sa-si rezolve problemele interne este faptul ca evenimentele de pe scena politica romaneasca il pune fortat intr-o pozitie de expectativa politica. Situatia incerta din cadrul aliantei poate degenera intr-un conflict deschis, care poate conduce la o criza guvernamentala. Un guvern cu o sustinere majoritara in Parlament va trebui sa se bazeze pe o noua alianta politica sau, daca acest lucru nu se poate realiza atunci, singura solutie sunt alegerile anticipate. PSD, ca principalul partid de opozitie, trebuie sa fie pregatit pentru ambele situatii si din aceasta cauza nu poate risca un congres care eventual ar putea accentua conflictele interne". Interesanta mi se pare si opinia celui care semneaza Codrin:
"O lupta eficienta impotriva puterii este imposibila in Romania si din partea PSD-ului. De ce? Pentru simplul fapt - deloc de neglijat - ca politicienii romani, si mai ales cei de la PSD, nu stiu ce este aia politica de opozitie".
S-o recunoastem. Forumistilor le sta mult mai bine cand dau curs inteligentei lor, decat cand tin neaparat sa demonstreze ca si-au conectat computerul la groapa de gunoi Glina.
Citește pe Antena3.ro