x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Palme care D’or

Palme care D’or

de Dan Constantin    |    17 Noi 2007   •   00:00

Suntem chit cu italienii. După ce doi romăni l-au tălhărit pe un regizor italian distins cu Oscar, carabinierii au năvălit peste Laura Vasiliu, actriţa cu rolul principal in filmul căştigător la Cannes al premiului cel mare, Palme d’Or.


Suntem chit cu italienii. După ce doi romăni l-au tălhărit pe un regizor italian distins cu Oscar, carabinierii au năvălit peste Laura Vasiliu, actriţa cu rolul principal in filmul căştigător la Cannes al premiului cel mare, Palme d’Or. Fiecare din cele două evenimente intens mediatizate justifică, din partea italienilor, să-i altoiască pe romănii hoţi şi agresivi pănă la crimă, iar din partea noastră, să-i desfidem pe macaronarii xenofobi şi abuzivi. Oscar contra Palm d’Or! Cine-i mai tare? Evident, cel care loveşte sub centură. Din păcate, in incrăncenarea a două popoare care se aprind repede, romănii se victimizează, par mai resemnaţi şi adoptă sfatul biblic să intindă şi celălalt obraz pentru a primi incă o palmă.


Romănii sunt mai bine apăraţi de instituţiile democraţiei Uniunii Europene decăt de politicienii de acasă. Prezidentul, plecat in călătorie cu pluta de multă vreme, transmite din larg mesaje in sticle cu dop, care ajung căteodată la mal. El crede că imaginea ţării trebuie reparată prin referendumuri şi dă apă (care-i produce greaţă) la moară italienilor dornici de bălegar de Dămboviţa. Pe lăngă scatoalcele pe care le primim afară, pentru că suntem romăni, mai incasăm şi acasă. Premierul maghiar, venit ca oaspete la Sibiu, toarnă gaz pe foc prin gura strămbă a translatorului oficial şi spune că ne vom uni cu Ungaria, la fel ca Benelux (!?). După o zi vine şi răndul ambasadorului american la Bucureşti să dea una după ceafă Parlamentului - duşmanul lui Băsescu − pentru un Cod Penal cu modificări cerute de normele europene. Dl Taubman, vănzător de piese auto (multe) prin SUA, şi-a căştigat postul deschizănd teşchereaua pentru cel mai penibil preşedinte al SUA. La Bucureşti citeşte cu emfază ciornele făcute la Cotroceni şi doreşte din prietenie să acceptăm statul poliţienesc, mănuşă pentru DNA.


A luat-o dl Taubman pe urmele găozarului anterior, care şi el comanda pe post de Vişinski cine trebuie arestat?


Toate acestea sunt palme care dor pe obrajii romănilor pe care nu-i apără un guvern bleg şi un preşedinte sărit. Echipa dlui Tăriceanu pare dispusă in această criză să ofere compensaţii (!!) economice italienilor şi pupatul tălpii obraznicului ambasador. In loc să ingheţe contractele de stat cu Italia, după care ţipă macaronarii, dl Tăriceanu pare dispus să cumpere din banii romănilor avioane de la Alenia şi să le dea pe mănă energetica. Nu vă pripiţi, domnilor, atăt timp căt mai aveţi cărţi in mănă nu acceptaţi jocul la cacialma al macaronarilor insolenţi!

×
Subiecte în articol: editorial