Ce-ati zice, daca v-as spune ca tocmai am citit un comunicat prin care DNA anunta ca l-a convocat pe numitul Mircea Basescu, spre a da explicatii in legatura cu traficul de influenta al fratanelui prezidential langa fostul presedinte ANAF, Sorin Blejnar, asa cum reiese, fara dubii, dintr-o interceptare telefonica? Dar daca ati afla, ca, potrivit unor surse din aceeasi DNA, insusi presedintele Basescu, dar si fruntasii pedelisti Vasile Blaga, Cezar Preda, Cristian Preda, Monica Macovei si multi altii fac obiectul unui dosar privind incalcarea legii partidelor si indadmisibilele presiuni asupra electoratului, in batjocura principiilor democratice, spre a nu se prezenta la referendum? Ori ca s-a reactivat dosarul Hidroelectrica - Alro Slatina, o serie de apropiati ai presedintelui, ca Elena Udrea si sotul sau Cocos, ca si Theodor Stolojan, aflandu-se intr-o postura extrem de incomoda si trebuind sa lamureasca de ce baietii destepti tot faceau referiri la persoanele lor si la trecerea pe care o au la Basescu? Sau ca procurorii, fara nici o prejudecata, fac insa cercetari premergatoare asupra tranzactiei imobiliare dintre tanara familie Basescu-Ionescu si un dezvoltator care ar fi pagubit statul cu 30 milioane de euro? Fiind, apropo, decisi sa lamureasca si celelalte afaceri imobiliare ale familiei Basescu, inclusiv cea de la Baneasa, cu afaceristul Popoviciu, caruia, implicat intr-un scandal de coruptie monstru, Basescu i-a sarit fatis, in public, in aparare, chiar cand fusese retinut.
Nu-i asa ca astfel de vesti sunt niste fantasmagorii? Ar trebui sa traim intr-un autentic stat de drept, spre a fi posibile. Iar nu intr-un stat unde obedienta de culoare portocalie a varfurilor in functie ale Parchetului si DNA este notorie. In schimb, ca sa nu ne plictisim, DNA, ma rog, unii de pe acolo, au organizat iarasi un spectacol televizat, dand de veste din timp ca l-au convocat pe Liviu Dragnea, seful de campanie al adversarilor lui Basescu, invinuindu-l ca s-a implicat in... mobilizarea electoratului la referendum. Si a izbutit sa convinga 7,4 milioane de oameni! Ceea ce, potrivit gandirii basiste, inseamna participarea la o tentativa de lovitura de stat, care n-a reusit doar deoarece, potrivit aceluiasi, "institutiile" (adica Parchetul, serviciile secrete si alte structuri inrudite) au reactionat. Chemandu-l pe Dragnea (urmeaza si alte uselisti, unii fiind deja haituiti, dar nu sunt ocoliti nici udemeristii sau Minoritatile), oamenii lui Daniei Morar demonstreaza ca au urechea palnie spre indicatiile de la Cotroceni, de unde stapanul le-a ordonat ca, dupa hartuirea alegatorilor de prin sate, sa nu se opreasca, ci sa-si continue "actiunea", sa stranga de gat pe oricine si-ar mai imagina ca-i poate fi contestata puterea absoluta.
Curatenia la DNA si la Parchetul General trebuia sa fi fost unul din primele acte ale noii puteri. Spre a lasa o reala libertate de actiune procurorilor onesti si profesionisti, sunt destui, spre a se incheia de la bun inceput sotronul pe care-l joaca in curtea Cotroceniului Codruta Kovesi si Daniel Morar, sarind intr-un picior, dar imbatosandu-se aprig atunci cand e vorba de alte culori decat aceea a citricelor mecanice de care romanii s-au saturat pana peste cap. Apropo, excedata de ata alba cu care a fost cusut dosarul Hidroelectrica - Alro Slatina, Comisia Europeana a anuntat miercuri ca a deschis propria ancheta. Se pare ca, in sfarsit, chestiunea conducerii Parchetului General si a DNA va fi transata. Personal, insa, nu sunt convins, ca multa alta lume, ca avansarea ungerii Alinei Bica , fost secretar de stat pedelist, la Parchetul General e cea mai potrivita Deja sunt voci care nu ocolesc ideea unei trampe intre Basescu si Ponta, iar USL-ului, dupa gafa acceptarii cvorumului de participare la referendum, numai asta i-ar mai trebui.