x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale PDL-ul îşi pipăie fibra sănătoasă din oră-n oră

PDL-ul îşi pipăie fibra sănătoasă din oră-n oră

de Razvan Barbulescu    |    23 Apr 2012   •   16:09

Ramane fibra sanatoasa. Din stufosenia portocalie, alopecia i-a lasat cu cateva fire razlete. Boc e haios, le zice sanatoase. Crede sI azi ca ei au fost haraziti sa salveze Romania. Au salvat-o pana au curatat-o. Acum curata partidul. I-a tampit Basescu sI i-a lasat cu bucile-n balta.

Dar Boc sI fibrele sanatoase nu se predau. Ele sunt trunchiul nebolit, trainic, curat al partidului, trei patru fire, nealterate de vanzare. PDL cheleste, dar cheleste frumos, demn, in tenisi chinezesti. Cata demnitate in parcul Moghioros! Dna Udrea in tenisi, cu dl Prigoana antemergator, pleda ecologic pentru reciclarea hartiei. Facea bastinasilor calcule, cat castiga economia, cat castiga populatia, cum se revigoreaza Bucurestiul pe care l-a umplut Oprescu de praf african. Cele doua mladite sanatoase ale partidului redeschideau dialogul de primavara cu cetatenii.

Dragi concetateni, e pentru voi, e pentru oras, pentru tara, pentru Rrrromania asta a noastra...noi nu luam nimic, Doamne iarta-ma...Apoi s-a adresat cu blandete unei babute cu talonul de pensie la butoniera: maicuta, cu banii pe care-i luam din reciclari, cumparam puieti...puieti maicuta. Si unde nu s-a-naltat maicuta in sa, sI unde n-a scos un huoooo sincer din toti rarunchii, de-i vibra talonul...Sa vezi scena. Ca la un semn s-au pornit pensionarii din Moghioros, au dat cu huoooo, si-au bagat destele-n gura de prinsera a fluiera, dupa care au pomenit sI cauza: banii-napoi, hooootiilor!

Ala micu, Prigoana, respira greu, i se zborsise mustata, fiindca blonda o taiase prin frunzisuri, ca de-aia incaltase Dolce&Gabana. Cele doua fibre sanatoase ale lui Boc dadusera de dracu', se alesese praful de actiunea cu puietii, pe fete le intepenise un zambet de aristocrati jigniti - mostenirea Baconschi. Pensionarii inepti stiau una sI buna: banii inapoi, golanilor! Prigoana gemu ceva: eu n-am luat nimic....eu dau, dau cu matura...N-oi fi luat, dar te-ai inhaitat cu astia...

In vremea asta, la Ploiesti, Roberta asuda pe toata inaltimea. Fibra de Prahova se ratoia la pedelistii ramasi, auzise ea ceva, ca ar vrea unii sa puna botul la motiune. Va ia mama dracului, mor cu voi de gat, ma voi ocupa personal de fiecare, o sa va numar din ora-n ora...Ba, daca vi-o luati in cap, fac ce-a facut tata. Era si-un banc. Da' ce-a facut tatane-tu? a indraznit unul pirpiriu. A sudat portile, boule.

×