x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pedeleul şi palinca – pericol mortal în intersecţii

Pedeleul şi palinca – pericol mortal în intersecţii

de Razvan Barbulescu    |    04 Mar 2012   •   21:00

La Iasi, ministrul Predoiu a incercat marea cu degetul, ca sa depisteze nivelul de popularitate al Exe­cu­tivului. S-a aruncat in mijlocul multimii ca in bazin si mai sa-si rupa gatul. A constatat ca nu e apa. Cat a stat Guvernul in urbea natala a premierului, iesenii au scandat pe rupte ceea ce scandeaza protes­ta­tarii din tara. Slagarul "Jos Ba­ses­cu!". Ca bonus (semn de in­cre­de­re in premier), au scandat si "Ba­ses­cu, nu rezisti, nici cu mii de se­cu­risti!". Ipocrizia politica s-a adap­tat insa imprejurarilor. "Oa­me­nii au dreptul sa protesteze", au spus guvernantii, noi trebuie sa ne batem pentru dreptul lor de a protesta etc., etc., etc. Europeni, ce mama naibii....

Ramas fara replica in fata scan­da­rilor, ministrul a concluzionat mortal pentru un politician: "Daca nu mai credeti in nimic nu mai pu­tem face nimic...". Predoiu a inteles exact, oamenii nu mai cred in nimic si resping smecheriile introduse pe filiera Basescu. Ramas fara argumente, ministrul a continuat lem­nos: "Fara Guvern e haos. Nu sunt solutii decat sa muncim. Dum­neavoastra aveti un vot si il veti exercita". Multimea i-a ras­puns in versuri: "Anticipate, altfel nu se poate".

…Fiindca li se fasaie de lege, pe­delistii au inceput campania o data cu martisorul si au proptit un banner cu de-ale gurii, din ciclul sar­sanaua electorala. Au lipit cu mult talent sigla partidului de sala­mu­rile traditionale, de palinca si sla­nina, adaugand parsiv ca pas­tra­rea locurilor de munca tine de mancatul sanatos, la masa cu pedelistii.

O smecherie de tipul asta a ex­pe­rimentat-o si Flutur, tineti minte charter-ul din care Flutur cobora flescait, dar fericit cu faclia de Paste in mana. Lucrurile nu se schimba, ei sunt aceiasi, mizeriile de campanie continua. La Brasov, vrei bani sa-ti izolezi blocul termic? Iti iei carnet de pedelist. Ti-e teama sa deschizi cutia postala, din cauza facturilor si a urarilor de bine ale pedelistilor. Primarii lor iti umplu telefoanele cu SMS-uri, de-aia am avut recensamant, ca sa-ti afle numarul si sa te complimenteze.

Partidul arogantilor mai vechi, mai noi si de adunatura nu se dez­minte. Ii tradeaza dintii in­cles­tati in scaune, de parca ar fi facut pa­re­za. Cu cat le scade electora­tul, cu atat li se reactiveaza vechile re­fle­xe: cum sa lasam astora tarisoara asta, dupa ce am scos-o eroic din criza? Pana una alta, banner-ul politico-gastronomic pedelist e un pericol public. Planeaza peste intersectii, enervand soferii, care stau cu ochii pe sus ca sa-i injure.

×
Subiecte în articol: editorial