x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Preşedintele, în opoziţie

Preşedintele, în opoziţie

de Razvan Barbulescu    |    08 Mai 2012   •   16:14

Cotroceni, luni, tarziu in noapte. Prezentarea guvernului Ponta. Presedintele, stupefiant: "Un guvern in opozitie fata de mine'. Asa a sunat prezentarea guvernului Ponta. Nu era guvernul Romaniei. Ci unul contra lui Basescu, in ciuda lui, asa de-al dracului. Viata politica din Romania din decembrie 2004. Presedintele, cu partidul la purtator -partidul, cu presedinte protector. Sampanie nu mai ramasese, se terminase la guvernul ungurenilor.

Primele zile fara Boc, Udrea, Anastase (exista, dar nu mai conteaza la numaratoare) & comp. Se poate respira. Ti-ai putea lua sI tara inapoi. Reamintiti-va Piata Universitatii, in iarna ciumpalacilor. Tineau sa se scuture de gasca pedelista (s-a dovedit pana la urma ca despre asa ceva era vorba) sI de presedinte. Nu pentru ca au taiat salariile, pensiile...nu numai. Prea erau in tot sI toate, pe munti, pe coclauri, pe plaja, sub nisipul marii, prin parcuri, erau pana sI in Icoana Sfanta a Invierii. Ei sI restul. Restul nu conta. Prea multe aureole pe cap de pedelist. Cine va scrie o istorie ilustrata a anilor portocalii, va umple volumele cu hahaieli sI vuittoane, blejnari sI igasi, ea in gondole, boc la coasa, inaugurari. Putem deschide un muzeu al inaugurarilor plin ochi de panglici taiate, de Romanii salvate, de crize invinse. Numai de ei, noi pe langa ei. Ii sI cam deranjam, multi, gregari, inepti.

Se vaita ca n-au stiut sa comunice, "singura noastra vina e ca n-am stiut sa explicam', sa ne explicam cum v-am dat cu binele in cap. Li se urcase grav la mansarda, nu mai comunicau nici intre ei. Blaga zice ca n-au mai avut viata de partid. Fiecare isi ajungea siesi. Mod de viata basescian. Se hahaiau sI din frigiderul tau personal cu grija pe care ti-o poarta sI cu modernizarea statului. Pana sI toalele de firma ale buzoiencei existau doar ca sa bucure ochiul pedelistului patriot.

Cotroceni, prezentarea guvernului Ponta...Marga lasat cu mana intinsa, obligat sa lamureasca ce-a vrut sa spuna cu Mussolini...Indemnuri scrasnite pentru ministri: nu va atingeti de educatie, munca, justitie. Reziduri de presedinte- jucator, presedinte de partid, presedinte- premier, moasa comunala.

De-o parte, un Basescu aproape domolit, pedelistii carora li s-a urcat la cap mesianismul (in noiembrie vom veni tot noi, singurii care...) si ungurenii pe cale de inchegare in ce-o fi.

De cealalta, un guvern de sase luni lipsit, pana una alta, de vocatia vrajbei, cinismului, arogantei. E un pas important.

×