După Cerbul de Aur, iată că Braşovul se impune cu încă o celebritate
Ursul de Gunoi! Aşa este dat unor localităţi să vină Brand-ul peste
ele, fără cheltuială.
Întîmplările cu urşii din Braşov cad în plină
campanie electorală şi focalizează interesul public pe activitatea
instituţiilor municipale. Ele au un efect devastator, similar cu
surprinderea primarului cu nădragii în vine în faţa camerelor de luat
vederi.
După Cerbul de Aur, iată că Braşovul se impune cu încă o celebritate Ursul de Gunoi! Aşa este dat unor localităţi să vină Brand-ul peste ele, fără cheltuială.
Întîmplările cu urşii din Braşov cad în plină campanie electorală şi focalizează interesul public pe activitatea instituţiilor municipale. Ele au un efect devastator, similar cu surprinderea primarului cu nădragii în vine în faţa camerelor de luat vederi.
Primarul Scripcaru avea de rezolvat la începutul mandatului cîteva probleme mari ale Braşovului: transportul în comun, încălzirea, alimentarea cu apă, jaful cu terenurile dinspre Poiană. Promisese în 2004 să dea tinerilor loturi de 200-300 mp pentru construirea de locuinţe. Şi se angajase că va asigura liniştea cetăţenilor, în sensul larg al cuvîntului.
S-a ales praful de bilanţul lui Scripcaru. Ce drac să le mai spui cetăţenilor, cînd nu şoarecii dansează pe masă, ci urşii pe casă?! Cît pot să dai din clanţă, să scoţi panglici pe nas, să zici că ai rezolvat problema ursului, cînd el se plimbă prin centrul Braşovului?
S-a dus buhul despre ineditul loc din Europa Braşov , singurul mare oraş din lume unde fiarele au acces nestingherit nu doar pe străzi, ci chiar în casele oamenilor. Cît să mai dai din scripcă, pe cine să mai dai vina, cînd prefectul de Braşov a dat nas în nas cu o ursoaică lîngă un magazin din centru? Ieşise şi ea la cumpărături, ursoaica, nu prefecta Camelia Donţu, pentru că se dusese vestea pînă în pădure că se bagă... promoţii. Şi s-a dus cu ăla mic, ursuleţul, să probeze ceva.
Ce mai are de făcut Scripcaru în zilele rămase din campanie? În primul rînd, să bage frica în urşi. A convocat serviciile la el şi a ordonat: toţi urşii care vor fi DEPISTAŢI pe străzile din Braşov să fie tranchilizaţi şi expulzaţi în rezervaţia Piatra Craiului". Şi tot aşa, pînă vine alt primar cu miros de vînător.
Scripcaru uită să spună că a dat o grămadă de bani să cumpere tomberoane "anti-urs", care nu au speriat nici un Moş-Martin, ci, dimpotrivă, i-a făcut pe îmblăniţi să se adune ca la butoaiele cu miere. Să reţinem că furnizorul tomberoanelor-şpagă (4.000 USD bucata) este un macaronar din Sicilia, loc unde urşii sînt văzuţi rar, chiar şi la circ.
Primăria poate scoate un ban, să mai recupereze din pagubă, organizînd circuite safari prin oraş cu autobuzele cu etaj.
Specia de urs căţărător de Braşov este mai puţin nocivă decît primarul-neputincios, care acum vinde alegătorilor pielea ursului din pădure.
NB. Cetăţenii cu numele Urs, Ursu, Ursaru să nu iasă zilele astea din case. Riscă să fie duşi în rezervaţie. Instituţia care se ocupă de dispoziţia lui Scripcaru este SPGA (Serviciul de Protecţie şi Gestionare a Animalelor), nu ŞPAGA.
Citește pe Antena3.ro