x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Raspuns pentru Ema

Raspuns pentru Ema

de Roxana Roseti    |    03 Dec 2006   •   00:00
Raspuns pentru Ema

I-ai scris lui Mos Craciun? Intrebarea fetitei de sase ani ma loveste in moalele capului. Ema il adora pe Mos Craciun (pe Mos Nicolae nu prea!). Anul acesta a hotarat sa ii scrie, pentru ca intre timp a invatat sa faca asta, si sa-i deseneze un curcubeu mare si colorat...

I-ai scris lui Mos Craciun? Intrebarea fetitei de sase ani ma loveste in moalele capului. Ema il adora pe Mos Craciun (pe Mos Nicolae nu prea!). Anul acesta a hotarat sa ii scrie, pentru ca intre timp a invatat sa faca asta, si sa-i deseneze un curcubeu mare si colorat... "Mosul, locuind la Polul Nord, nu are cum sa vada curcubeul", spune Ema. I-a cumparat din banii ei de alocatie o sticla cu suc, cum a vazut ea intr-o reclama la televizor, sa bea si Mosul, ca o fi obosit. Si i-a promis si lapte si biscuiti. A, si i-a pus in plic un delfin mic, albastru, cauciucat. Are niste conditii, totusi: sa primeasca o papusa Aurora, cu castel cu tot, cu zane, print si tot ce trebuie si, eventual, daca se poate, si cu Alba ca Zapada!

"De ce nu i-ai scris? De ce, de ce?", insista mica mea prietena. Sa-i raspund ca nu stiu ce sa-i scriu? Sa-i raspund ca l-as invita sa ne dam in calusei si apoi sa mancam o inghetata, si apoi sa trecem pe la bunica mea (care sigur nu l-ar mai recunoaste, pentru ca nu ma mai recunoaste nici pe mine...)? Sa-i spun ca o visez cateodata pe femeia cu straie nedefinite si cu vreascuri ordonat asezate pe spatele coscovit, despre care in copilarie credeam ca e Mosul? Sa-i spun ca i-as cere un castel gol?

Probabil as speria-o. Daca l-as ruga sa fie toata lumea fericita si mai buna de Sarbatori? Usor de indeplinit?!? Uite, Ema, ca sa nu ma mai intrebi atata, o sa-i scriu un biletel: "Vreau o acadea, o pisica, un fulg, o ciocolata amaruie si o gutuie".

Sa-ti spun ca inca mai cred in existenta lui, dar... Draga Ema, pentru mine Mosul ramane... Nu as putea niciodata sa-i desenez un curcubeu asa cum ai facut tu. Si pentru asta te invidiez. Sincer.

×
Subiecte în articol: editorial să-i