x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Reevaluaţii lui Băsescu. Am zis că are urechile lungi ca să nu zic că e măgar

Reevaluaţii lui Băsescu. Am zis că are urechile lungi ca să nu zic că e măgar

de Razvan Barbulescu    |    28 Feb 2012   •   21:00

In anii 2000, Basescu vorbea despre Melescanu ca despre o lichea politica.

"Toata viata s-a imbracat frumos si a mancat rahat"... "Am zis ca are urechile lungi ca sa nu zic ca e magar"... "Sub aparenta zambetului linistit, Melescanu incearca sa aduca fosta securitate in zona de decizie politica... Singura solutie pentru indepartarea din viata politica a unor indivizi de teapa domnului Melescanu este aplicarea Legii privind accesul la dosarele fostei securitati..."

Nu mai ramanea nimic din staiful fostului diplomat cu exceptia zambetului inghetat din care puteai intelege orice.

O singura data i-a scapat un ranjet, un fel de lasa-l pe Basescu sa ameninte, fiindca vine legea Ticu si n-o sa mai aiba colti...

De legea Ticu s-a ales praful, Ticu Dumitrescu s-a prapadit si el, iar mardeiasii au triumfat fara ca dosarele sa vada lumina zilei.

Multi din cei care, in public, pomenisera cu simpatie de legea Ticu au votat impotriva ei cu amandoua mainile. Le suierase glontul...

Gadea a reluat la Antena 3 cateva din atacurile de acum zece ani "marca Basescu", meciurile cu Teodor Melescanu si generalul Gabriel Oprea. De altfel, internetul e plin de suturile intre picioare pe care diplomatul si "gheneralul" le-au luat ca la K1 de la marinar. Oprea baiguia si el ceva despre "limbajul suburban" al lui Basescu. Iar Basescu stergea cu el pe jos, din mafiot nu-l scotea. "Gabriel Oprea a participat la un act de coruptie prin semnarea actului de retrocedare a domeniului Ghica. Oprea a emis documente false pentru niste mafioti ai terenurilor"...

Se cocea o lume, lumea lui Base.

Dupa sapte ani, in limbajul politically smecheros al presedintelui, Oprea se schimbase ca in basme: "Pentru mine, Gabriel Oprea este un om reevaluat."

Ce mama dracului o insemna un "reevaluat" in cazul unui om umplut de rahat, greu de precizat. O mana o reevalueaza pe alta, Oprea l-a reevaluat si el pe Basescu: "Romania a avut sansa, a avut norocul sa aiba presedinte un barbat de stat, un patriot in persoana lui Traian Basescu". Te umplea de lacrimi.

Melescanu si Oprea. Doua personaje din care Basescu a facut bidinea si pe care le-a reevaluat fara greturi pentru modernizarea Romaniei.

Ciclul optim dupa care functioneaza presedintele Basescu se desfasoara intre sariturile la beregata si reevaluari. Explicatia pentru care reevaluatii accepta mocirla e una singura: lipsa de onoare. Ofiteri de intendenta sau diplomati, supermasteranzi de duzina sau megaafaceristi dubiosi, veterinari sau filosofi, tinichigii sau cofetari, natangi sau semidocti – odata ajunsi politicieni in regimul Basescu, sunt carne de tun. Isi spun ministri, consilieri, secretari de stat s.a.m.d. dar nu sunt decat niste reesapati ? reechivalati – reevaluati, care-i cauta-n poale lui Basescu. Pentru ei Basescu e sansa vietii lor. Licuriciul cel mare.

×