x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Reporter de Paşte

Reporter de Paşte

de Razvan Barbulescu    |    16 Apr 2012   •   15:03

De Paste, cuvantul "romanii” a deschis reportajele tv ca un triumf. El a dus greul unei zile fara stiri, din Giulesti pana in Ardeal, unde reporterii au descoperit ca romanii beau palinca si ciocnesc oua rosii. Cuvantul romanii e la fel de indispensabil in transmisiile tv ca prezenta lui Flutur in delegatia care aduce Lumina de la Ierusalim sau la fel de obligatorie ca observatia ca portughezii lui Paszkany sunt ungurii lui Pascani iar Wesley sI Adailton, moldovenii lui Porumboiu. Deci, romanii s-au inghesuit inainte de Paste la economate, dupa cum, desigur, romanii au umplut luni supermarketurile.

Coada la ajutoarele date de primarii in Saptamana Mare. O reporterita atoasa ii infige pensionarului microfonul in gura: - Va sunt utile aceste alimente? - Da, ca deh, stiti cum e cu pensia... - Va bucurati ca le-ati primit ? - Cum sa nu, ca stiti, cu pensia asta - Dar daca nu le primeati, va descurcati?

Prima zi de Paste, in statie, la Universitate. O doamna abia se zareste dupa un buchet impunator. Reporterita o ocheste sI se-nfige radioasa: Ce-ati primit acolo, flori ?

Luni, in cea de a doua zi, supermarketurile, erau ochi. Reporterita isi citeste introducerea dintre legumele sI fructele turcesti: Dragi telespectatori, daca vreti sa va spun ce cumpara romanii dupa Paste, ei bine va spun. Romanii au venit din nou printre raioane, pentru ca asa e obiceiul la romani, dragi telespectatori, a doua zi de Paste romanii isi invita rudele la masa sI cumpara ca sa fie musafirii cat mai satisfacuti...Dragi tele..., la mare cautare sunt fructele sI legumele, fiindca toti romanii vor o alimentatie echilibrata dupa masa grea de Inviere...De asemenea, am vazut romani care au cumparat sI carne de miel, de pui. SI pentru ce credeti?.. Ei bine, trebuie sa va spun, pentru gratare, dragi telespectatori, pentru gratare...

Herastrau, o ora mai tarziu. Reporterita lamureste motivul aleilor pline: Vremea din ce in ce mai frumoasa, dragi telespectatori, a scos romanii din casa...si romanii chiar s-au dus sa se plimbe cu vaporasul... - Cum te cheama pe tine? Ala mic: - Nelutu. - Ce zici, Nelutu, iti place sa te plimbi cu vaporasul? Nelutu ii buleste transmisia: - Tt!

Inca una misto. Un primar a fost saltat pentru mita. Camera sta pe el, omul isi trage o bluza peste cap, reporterita ii baga microfonul pe dedesubt: - Ce-ati facut? Ati furat? Ala, nimic. - Ati primit bani? (la fel) – Da' de ce ati furat daca ati furat?
Ingrata meserie.

×