x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Roberta Anastase, etalon al viitoarei guvernări PNL ET COMP

Roberta Anastase, etalon al viitoarei guvernări PNL ET COMP

de Serban Cionoff    |    27 Oct 2016   •   14:48
Roberta Anastase, etalon al viitoarei guvernări PNL ET COMP

Acum, dacă tot ne apropiem de finalul operațiunilor de depunere a listelor electorale, iar numele candidaților au rămas bătute în cuie, a venit, zic eu, vremea ca și noi- ,,capetele de locuitor’’ , recte ,,electoratul’’- să ne uităm mai atent la numele pe care partidele competitoare le-au înscris pe aceste liste. Dar nu numai să ne uităm, așa într-o doară, ci să încercăm să aflăm ceva mai mult decât ne vor spune echipele de campanie ale despre cei care ne cer votul în circumscripția electorală la care suntem arondați. Desigur, cunoaștem schema:,,numai de bine, despre ai noștri’’ și ,,numai de rău, despre ai lor’’. Numai că, după mai bine de un sfert de veac de exerciții electorale libere, lumea a cam început să se mai dumirească și nu prea mai înghite, pe nemestecate, toate sloganurile de campanie. Cu atât mai greu le va veni-sau ar trebui să le vină?!- oamenilor să voteze o listă în care, alături de candidați cu o carte de vizită care inspiră încredere și seriozitate, apar personaje de o notorietate căreia vă propun să îi spuneam ,,îndoielnică’’ doar pentru a nu folosi termenul mai direct ,,dezastruoasă’’.

Mă refer direct la Roberta Anastase, pe care organizația PNL Prahova a găsit de cuviință să o treacă le lista candidaților pentru Camera Deputaților. Iar, cum trăim în plină era a comunicării, vestea s-a risipit iute, drept pentru care au și apărut numeroase semne de întrebare pe acest subiect. Toate având ca element de referință binomul: Roberta Anastase= președinta Camerei deputaților care, în 2010, a fraudat votul la Legea pensiilor. O făcătură oribilă de lege de pe urma căreia suferă și astăzi milioane de cetățeni ai scumpei noastre patrii. Că ulterior, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a albit-o pe Roberta Anastase(la pachet cu Sever Voinescu, coechipierul de samavolnicie), asta nici nu trebuie să ne mai mire. De mirare ar fi fost dacă ar fi repus adevărul în drepturile sale.

Pusă în fața acestei situații, președinta PNL, Alina Gorghiu, a dat un răspuns pe deplin edificator. Adică a spus că Roberta Anastase, după ce a fost criticată pentru fapta sa, a recunoscut că a greșit și și-a cerut scuze. Iar, spre a fi mai convingătoare, a adăugat:,, Un om care își cere scuze ulterior și spune << da domnule, dacă am greșit îmi cer scuze și pun capul în pământ în fața celor pe care i-am nedreptățit >>, merită să fie acceptat și de ei și de societatea’’.

Desigur, a spune despre răspunsul Alinei Gorghiu că este edificator reprezintă o afirmație care nu poate fi prea lesne acceptată de toată lumea. Fie și numai dacă ne gândim la nivelul atât de scăzut al pensiilor din România în comparație cu cel al pensiilor din alte state europene, dar, mai ales, la nevoile de fiecare zi pe care trebuie să le acopere din aceste pensii jalnice românii de vârsta a treia. Bineînțeles, cei care , cu voia Domnului, se încăpățânează și reușesc să ,,nu iasă pe cale naturală din sistem’’, așa cum le impunea, cu nedisimulat cinism, pseudo-premierul Emil Boc.

Nu contest, este posibil ca, ulterior, însăși Roberta Anastase să-și fi înțeles greșeala, ba chiar să se căiască sincer. Numai că, după știința mea, nu a făcut acest lucru printr-o declarație publică, ci numai într-un cadru închis, strict statutar, de partid. Fie și așa, dar, oare, nu era mai corect și mai cinstit dacă, în același cadru, ea însăși, Roberta Anastase , să fi pus problema elaborării și adoptării unui alt act normativ în locul nenorocitei legi adoptate, prin fraudarea nemernică a votului, act de-a dreptul bestial și de care ea se face vinovată? Atunci, da!, aveam motive să credem că și-a recunoscut greșeala și că vrea să repare nedreptatea uriașă pe care a provocat-o. Nu a făcut-o, însă, nici până acum, motiv pentru care pur și simplu nu dau nici doi bani pe spusele șefei și girantei sale, Alina Gorghiu personal.

În aceste împrejurări, orice om cu mintea la purtător își pune întrebarea: cum mai poate veni PNL-ul să propună un personaj de o asemenea lugubră notorietate pe listele sale electorale? Oare chiar cred liderii centrali sau locali partidului că alegătorii din județul Prahova- dintre care o parte deloc neînsemnată sunt pensionari- au uitat mârșăvia făptuită de Roberta Anastase? Drept pentru care, sunt convins că avem serioase motive sa afirmăm că prezența Robertei Anastase pe listele PNL, în loc să fie o locomotivă pentru partid, este pur și simplu o piatră de moară.

Am scris, mărturisesc, aceste rânduri , cuprins de indignare, dar și de un imens dispreț pentru cei care numai au cutezat să gândească a fi posibil să facă așa ceva. Dar încă să o și facă... Deși, dacă mă gândesc mai bine, asemenea raționamente nu își au locul în logica perversă, în felul în care gândesc viitoarea lor guvernare co-militanții și, în primul rând, tutorii politici ai Robertei Anastase. Mai mult, faptul că însăși președinta PNL găsește de cuviință să aplaude la scenă deschisă faptul că făptuitoarea acestui atentat la viața concetățenilor noștri de vârsta a III-a crede că ajunge doar o autocritică pentru a-și primi iertarea, asta îmi spune totul despre cinismul funciar cu care acest partid vrea să vină la cârma trebilor țării. Adică guvernând discreționat, luând măsuri aberante și aruncând România în haos. Pentru ca, din când în când, să vină și să ne spună, desigur fără să roșească, cum că au greșit și le pare foarte rău. După care să își vadă, fără rușine și fără frică de Dumnezeu, de furtișagurile lor.

De aceea, pe final revin asupra dilemei enuțate mai înainte- Roberta Anastase: locomotivă sau piatră de moară pentru PNL?- și scriu direct:Roberta Anastase etalon al viitoarei guvernări PNL et comp! Credeți-mă, e și mai simplu și mai cinstit.

 

 

×
Subiecte în articol: roberta anastase pnl guvernare