x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Romania de cascaval

Romania de cascaval

de Dan Constantin    |    16 Dec 2006   •   00:00
Romania de cascaval

De la autostrazile inexistente ale domnului Berceanu la avioanele-sita cumparate de dl Frunzaverde si flota de elicoptere cumparata de dl Blaga - toate formeaza minunata Romanie de cascaval pentru care se lupta politicienii.

Prinderea Romaniei de turta dulce in marea harta a Uniunii Europene este o metafora cu talc. Turta dulce este consumata de Sarbatori si o multime de retete o fac crocanta, frageda, lucioasa, tocmai buna de pus in pomul de Craciun. Bucatile lipsa - Romania si Bulgaria - , odata aninate de cetina, au finalizat o constructie inceputa acum o jumatate de secol.

Pentru romani, oameni veseli si iuti la speculatii, gestul de colaborare dintre Basescu si Tariceanu a fost prilej de remarce cu haz. Prima: s-a crezut ca cei doi vor rupe turta, operatiunea de prindere in insectarul comunitar urmand sa se faca pe bucati; a doua - ne asteptam ca Basescu Traian sa ia singur turta dulce si, neconformist, sa guste din ea si sa o arunce apoi spre public; alta varianta - tot prezidentul cu initiative trasnite sa-i puna turta in brate prietenului-dusman si sa-i ordone "infige-o tu, Caline!, ca ai nevasta tanara!". Nu s-a intamplat insa nimic din toate aceste scenarii, cei doi suferinzi de oase achitandu-se onorabil de sarcina protocolului festiv.

Aducandu-ne boii acasa, cum e vorba romaneasca - putem spune ca prezidentul si premierul nu erau cu gandul la tara din turta dulce; ii apasa grija Romaniei de cascaval.

Razboiul de patru ani, pe cat este programata confruntarea celor doi, nu are pornirea in motive ideologice, in mari diferente doctrinare. Ordonanta OPSPI a aratat clar ca o incalcare a zonelor de influenta trasate intre PNL si PD duce automat la ciomageala. Trecerea minei de aur a privatizarilor sub umbrela dlui Atanasiu ii lasa fara malaiul deja arvunit pe cei din barca lui Basescu Traian. Tara de cascaval trebuie sa dea graunte de aur pentru toti prietenii politici. De la autostrazile inexistente ale domnului Berceanu la avioanele-sita cumparate de dl Frunzaverde si flota de elicoptere cumparata de dl Blaga - toate formeaza minunata Romanie de cascaval pentru care se lupta politicienii.

Sa le uram "multe succesuri", dupa cum ne indeamna fiica bruneta cu cap de blonda a dlui Basescu Traian.

×
Subiecte în articol: editorial