x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale România – marele spital al Europei

România – marele spital al Europei

de Dan Constantin    |    20 Ian 2011   •   20:08
România – marele spital al Europei
Sursa foto: Cristian Marcu/Jurnalul Naţional
147527-desen-pt-edit-dl-constantin.jpgToată ţara se reformează. Programul nu este clar afişat prin gări şi autogări, unde are tot omul timp să-i vină naveta. Aflăm însă adevăruri evident mincinoase de la televiziunile de ştiri care difuzează şi apoi dezbat în amănunt cuvântările primului cuvântător al ţării. Cum minte el, aşa mint şi vorbele lui clare, spuse pierziş. Să luăm din tolba cu erori oficiale doar câteva mostre recente. Băsescu Traian a mers la fundaţia lui Valerică Stoica, marele expert în materii ideologico-populare, pentru a ţine epocalul discurs în care îşi punea întrebarea "Statul asistenţial, statul minimal sau statul eficient?". Ţinta a fost nenoro­citul de "stat social" care în mintea vorbitorului este sursa răului, cauza crizei economice în care au căzut vechile state ale Europei. Ca atare, Băsescu Traian, care intră de mai multe ori în coliziune cu o cărticică mică numită Constituţia României, vrea să dea un înţeles adecvat situaţiei economice noţiunii de stat social. Şi Băsescu ia taurul de coarne şi iese la luptă ca bărbatul adevărat: "Va trebui, dacă avem forţa să o facem, să definim ce înseamnă stat social aici, la noi, în Carpaţi".

La noi, în Carpaţi, bă fraţilor, situaţia e nasoală. Se vede de hăt-de-departe, dar, culmea, se simte al dra­cului de apăsătoare, mai ales de aproape. Statul social trăieşte din buget. Dacă ai, dai, dacă nu, tai! Asta e filozofia pe care urmează să o băgăm în capul tuturor asistaţilor. Să le fie clar că statul reformat devine un stat rău, câinos şi zgârcit faţă de sărăntocii neamului. Se taie de peste tot, ca la unghii: sănătate, învăţământ, regii, primării şi tot ce stă la ţâţa stearpă a statului. Băsescu, după şapte ani de mandat în care a reuşit, în fine, să dea cu ţara de gard, cere acum să pricepem că programul nu-i al lui, ci al UE. Ne asigură şeful înţelept al naţiunii că nu va cădea în capcana de a aduna minţi luminate, care să-şi dea ifose că dau României soluţii. Adică, nu vă puneţi nădejdea că se îndreaptă ceva din gândirea strâmbă de la capul statului. Grav e că preşedintele se pricepe la toate, dar, în speţă, la nimic. Singura lui pricepere este în a-şi aduce în preajmă minţi şi mai întunecate pe post de sfătuitori; pe lângă ei, El lider mi­nimo poate să strălucească.

În vizorul reformatorului au căzut victime toate categoriile sociale: şi pălmaşii – care stau în spatele casei cu pământul nelucrat; şi pensionarii care trebuie impozitaţi; şi bolnavii care trebuie mai puţin spitalizaţi, pentru că ei costă mult.

În acest val de curăţare a statului social de exagerări intră şi elevii care primesc ajutoare de la stat. Băsescu s-a proptit în ţigănuşii care sunt plătiţi să vină la şcoală şi ei, drept mulţumire, scuipă pe jos sau fac semne urâte la profesori. Să-i ardem la nota la purtare, a găsit calea de reformă Înţeleptul naţional. Dacă au 8 la purtare, harşt, tăiem ajutorul. Asta da educaţie! Îi facem cuminţi de mici, să nu crească în anarhie, să ajungă majori obraznici. Să nu mai strige neam de neamul lor "ieşi afară, javră ordinară!".

Asta cu nota 8 se aplică deja cu bune rezultate la adulţi. Au luat 8 la purtare toţi bugetarii, poliţiştii, pensionarii militari, profesorii, doctorii! Mai este cineva de notat?

Vă operează tata! Bagă-i, bă Boc, la cuţit, că-i ţine de picioare Oprea. Nici nu ştiu câţi o mierlesc, pentru că s-a dus în p... mă-sii sistemul electronic de la Casa de Sănătate.
Să trăiţi bine!

×