Ilderim Rebreanu este fiul lui Tiberiu, fratele cel mai mic al autorului < Pădurii spânzuraților>, și trăiește în comuna Bogdana, din județul Teleorman. Nu singur, ci împreună cu toți cei din neamul Rebrenilor, pe care îi aduce de pe lumea cealaltă și-i pune în cărți. Cărți pe care le scrie chiar el, pentru cei de pe lumea aceasta, ajutându-i să-l cunoască mai bine pe Liviu Rebreanu și să înțeleagă, totodată, timpurile în care acesta a trăit. Cea mai recentă apariție de acest fel este un roman în patru volume intitulat
*Renumitul Pasteur a scris dlui dr. Victor Babeș o scrisoare în care recunoaște superioritatea paractică a modului de tratament inventat și întrebuințat de dl. Babeș asupra turbărei, pe care îl felicită pentru progresul ce-l realizează pe acest teren.
*La esposiția universală din Paris, esposanții români au dobândit 273 premii și anume: Marele premiu-2, medalii de aur-24, medalii de argint aurit-2, medalii de argint-64,medalii de bronz-73, mențiuni onorabile-108.
*159 de români urmează cursul diferitelor școale din Franța.
*O depeșă din Madrid anunță moartea principelui Cuza, fiul cel mai mare al fostului domnitor Alesandru Ion I. Principele a căzut victima unei boale de inimă.
*Dl Alexandru Macedonscky, cunoscutul poet din Bucuresci, a inventat un aparat care se poate adapta la orice bicicletă și o face să meargă cu o iuțală incomparabil mai mare ca până acum.
*Generalissimul burilor-un Român. Ziarele bucurescene scriu că noul generalissim al burilor, Botha, e fiu de grănițer roman din Transilvania, comitatul Bistrița-Năsăud, comuna Iveșci. Dânsul a fost officer în armata austriacă. La 1881 fusese locotenent în Agram, de unde-din causa multelor sale datorii- a demisionat și a plecat în Africa de Sud. Tatăl său trăește și acuma, în etate de 73 de ani. Cea din urmă scrisoare a fiului său în românește e din 1897.
*O nuntă la Bucuresci. Dl. Alexandru D. Sturdza, locotenent, fiul dlui Dimitrie A: Sturdza, ministru-president al României, s-a cununat de curând cu dșoara Elisabeta P. Carp, fiica dlui Petru Carp. Ceea ce dă acestei legături un interes deosebit este faptul că părinții mirelui și ai miresei sunt adversari politici, fiind unul șeful partidului liberal, iar altul al junimiștilor.
*Manuscripte inedite ale lui Creangă, într-o băcănie, folosite ca foi de ambalat mărfurile băcanului.
Aferim și mulțumim, domnule Ilderim!