x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Să trăiţi bine! La second-hand

Să trăiţi bine! La second-hand

de Razvan Barbulescu    |    25 Aug 2011   •   21:00

Inghitind zilnic idei la mana a doua si logoreea politicienilor reciclati, ajungi sa te obisnuiesti si cu hantele la kilogram. La urma urmei, sunt haine autentice, de colectie, nescrobite, prietenoase, sociabile, intrucat au cunoscut lumea. Adica, pui o treanta de brand pe tine si iti imbogatesti cunostintele. Constati ca francezii or fi meschini, dar poarta bine, englezii sunt conservatori, dar s-au plictisit de lodene, italienii isi dau si camasa de pe ei cand dau de romance... Aceste obiceiuri care ne unesc sub steagul Europei ne umplu si magazinele se­cond-hand.

Magazinele sh demonstreaza ca in vremuri de Boc, cum zic turcii, nu e totul pierdut. Cu putin noroc si multa alegatura, poti imbraca o camasa ca a lui Becali, avand pe umar un Vuitton ca al Elenei, iar in mana o sacosa electorala cu pui. åsta brand de tara!

Magazinele sh mai tin in viata ru­ginita urare a presedintelui Ba­sescu. 'Sa traiti bine!' se mai tine pe picioare, ca pensionarul mort si pus la geam ca sa-i ia neamurile pensia, si fiindca s-au inmultit ma­ga­zinele second-hand.

Pricopsit cu hainele occidenta­lilor, zici ca-i ca la ei. La prima ve­dere n-ar fi nici o diferenta intre hai­ne­le vanturate pe strazile Pa­ri­sului, Madridului, Romei, si cele plimbate prin Urlati, Blejoi si chiar Plescoi.

In vremuri ponosite, hainele de la sh iti invioreaza moralul la fel ca punga cu zahar si tacamurile, ina­in­te de alegeri.

Sh-ul e mod de viata. Dupa cum pomana la punga intretine sentimentul ca tara nu te lasa de iz­beliste in criza, bulendrele de brand la mana a doua tin treaza man­dria de a fi european.

×
Subiecte în articol: editorial