x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Scaunele au urme de dinţi

Scaunele au urme de dinţi

de Razvan Barbulescu    |    24 Ian 2012   •   13:38
Scaunele au urme de dinţi

Ultima lovitura in moalele capului. FMI- ul a cerut guvernului Boc marirea salariilor si pensiilor. FMI-ul n-are sentimente. Nu si-a pierdut capul. Scade vertiginos consumul si Romania nu va avea din ce sa le plateasca datoriile. FMI-ul se arata astfel solidar cu oamenii din strada. Ei asigura consumul.

Scena halucinanta, ionesciana, la Parlament. La sesiunea intima dedicata Unirii isi adresau mesaje de solidaritate. De sub clopot, urmareau evenimentele pe tablete, pe Ipad-uri si Iphone-uri. Se implicau. Asa se intampla la Moscova in vremea revolutiei lui Eltin. Parlamentarii izolati primeau portii de supravietuire, afara se schimba lumea.

Tolaniti in fotolii, prinsesera pe skype huiduielile de la Iasi si din Piata Universitatii. Intre spiciurile lesinate isi auzeau respiratiile. Apelul de baza a fost cel de solidaritate, clapaug, fara destinatar. Boc (stors): "Sa punem in fata ceea ce ne uneste!" Exact asta aveau in fata, ceea ce le cerea Boc. Elena isi verifica e-mail-ulrile...Voinescu Cotoi (rafinat): " E bine sa vorbim despre pildele Unirii intr-un moment al dezbinarii". Cu pildele inaintasilor a debutat si Roberta: "Vreau sa exprim recunstinta pentru inaintasii care...Fac un apel la cetatenii romani de astazi de a continua uniti eforturile...".

(Raspuns prompt pe net: "Asa e. Poporul roman trebuie sa fie unit. Numai asa putem sa-i inlaturam de la putere pe astia de se tin cu dintii de scaune. Urmatoarea generatie de parlamentari si guvernanti vor trebui sa schimbe mobilierul. Toate scaunele au urme de dinti".

Senzational! De pus pe balconul de la Universitate. De asezat pe frontispiciul cladirii din Modrogan. Toate scaunele au urme de dinti.)

Pedelistii nu inteleg nici acuma nimic. Ultragiati, jigniti in competente. Ascunsi o saptamana ca soarecii, de doua trei zile ies cate unul pe unde apuca. Sa se explice. Sunt convinsi ca sunt fluierati fiindca n-au stiut sa comunice cu poporul. Singurul care comunica temeinic era celebrul maior Gogu, ducea vorba din piata in Modrogan.

Cu zambetul constipat, umili sau intepeniti, lipsiti de idei, cu placa ramasa pe un singur sant: am salvat tara...noi am salvat tara....noi am...Urmeza pildele cu prapastia in care se afla jumatate de continent: Grecia, Italia, Portugalia si Spania...Patologia a atras atentia Europei, FMI-ul a sarit ca ars, banii si-i recupereaza din Piata, iar piata arde.

In sanul puterii, cate un banculet. Dupa demiterea lui Branconschi ("Nicule, mai da-le o suta"), Igas si-a exprimat un dezacord pozitiv, ca intre intelectuali: "ministrul a avut merite, dar daca premierul..." Orice articuleaza Igas da branconaj. Ioan Oltean crede ca demisia lui Boc e o gluma buna. Are si argumente. O chinezoaica a stat pe toaleta noua sute de zile, la internare a declarat: "simteam o forta care ma tinea acolo". Boc simte aceeasi forta. Scaunele au urme de dinti.

Uneori, ceata (cat ii mai arata sondajele) are un rictus de aristocrat exilat. Mahalaua inepta n-o merita. Ea, care a salvat Romania.

×