x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Şcoala de beizadele

Şcoala de beizadele

de Razvan Barbulescu    |    08 Feb 2012   •   21:00
Şcoala de beizadele

Ce neamuri au astia! Ce caractere! Cat de frumos s-au inaltat cand i-a chemat tara! Cumpatati din scutece, au pus deoparte tot ce au atins – de la Jaguare la ceasuri si masterate. La 30 si ceva de ani au tot pentru vreo doua, trei generatii.

Lubrifiati din scutece cu toate alifiile politice, sub ochiul atent al seniorilor, au luat guvernul in franciza fara, greturi, fite – plurivalenti si multilaterali.

Par acolo de cand lumea, genetic, din placenta. Nascuti pentru a guverna. Spita secretarilor generali a irupt spectaculos, in tromba, ca armasarii salbatici in preria americana, tara care i-a umplut de competenta la cursuri scurte.

Multi au varsta viermilor si ciumpalacilor. Dar secretarii ge­nerali au crescut fericit, profitabil, in umbra guvernului-erou Emil Boc, s-au adapat glorios la inteligenta vie a tandemului Igas – Ialomitianu. Atent selectionati dupa pedigri, prietenii, grade de rudenie, conform neamurologiei miticilor de tip Boc. Meseria de secretar general e croita sa intre fest, ca o manusa, pe mana de beizadea, de pilos, de oportunist, cu scoala de vara facuta la partid sau in State.

Fiindca Romania nu are o scoala de politicieni, mini-bocii au fost nevoiti sa se abandoneze de suflet partidului, ca sa fie plantati la timpul potrivit in pepiniera de ministri, grupa pregatitoare.

Cand noi ne perpeleam ca prostii de spaima dobanzilor la FMI, juniorii, de teama sa nu ramana tinichigii sau mecanici auto, dormeau cu burta pe carte, strangeau cu talent. Cunostinte. Bani, ceasuri. Paduri. Bijuterii. Au inteles din frageda pruncie cat de importante sunt nu atat pentru ei, cat pentru imaginea tarii in lume, lotul si contul personal, vila, mertanul, auretul.

Am aflat in direct de la dna Boagiu, regina cailor ferate si autostrazii Bucuresti-Pitesti, ca smecherii astia mici stateau ca pe arcuri cu declaratiile de avere la banduliera ca sa preia guvernul fara daune personale.

Prima promotie a scolii de cadre a pedelistilor s-a cuibarit confortabil in Piata Victoriei. Fondurile le apartin, ii asteapta panglicile, inaugurarile. Ei vor carpi cu suta de lei sau cu sacosa ce a taiat Boc, pentru ca, la alegeri, partidul sa culeaga fructele prinosului de recunstinta.

In acest sens, Lazaroiu, acest Petre Ispirescu al politicii de Cotroceni, sublinia frecandu-se pe burta: la timp s-a nascut Piata Universitatii, ai zice ca a fost pusa pe picioare de PDL, ca sa se inalte juniorii pedelisti.
Altfel zis, daca o mai lalaia Boc prin preajma, dadeau o lovitura de palat.

×