x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Şoseta şi ciolanul

Şoseta şi ciolanul

de Razvan Barbulescu    |    24 Apr 2012   •   15:25

Fabulistii PDL au dat-o pe simpozioane. Paleologu vorbeste despre doctrine. Boc pomeneste de ciolanari. Doctrinarii renunta la putere sI trec la opozitie. De obicei exodul e pe dos, spre malai. Doctrinarii isi iau doctrina in spate sI fac poteca spre opozitie. Doctrina lor, incapatoare sI la fel de generoasa ca bastonul de maresal, cuprinde: dosare, interese, aspiratii (de la ideea de a aspira cat cuprinde, nu de la idealuri).

Exodul prinde viata, coviltirele se insira pe bulevardele Parlamentului, zici ca e o noua facere a lumii. In jurul Carpatilor, toate acestea au inteles atunci daca dai cuvantului doctrina sensul exact: bagaj de foloase, utilitati, cercetari, anchete penale, comisioane.
Pedelistul Paleologu, fostul liberal Theodor Paleologu jr, nu paraseste ligheanul care ia apa, desi, ramas in PDL, stie ca va plati pentru "idioteniile, aroganta sI hotia altora'. Tocmai a definit conceptul de doctrina despre care vorbeam: idiotenii, arogante, hotii. SI explica: "valul de demisii e un simptom ca partidele romanesti nu sunt suficient de inchegate din punct de vedere doctrinar'. Nu e foarte clar. Cei incerti doctrinar pleaca, iar cei cu doctrina la zi raman si-l fac sa plateasca pentru prostii, hotii sI arogante?

Th.P. continua: sa nu va imaginati ca in Franta trece unul dintr-o parte in alta, de la Partidul Socialist sau de la cel gaullist in celalalt sens, in functie de cine castiga, Hollande sau Sarkozy....acolo-i foarte clar, esti de dreapta, esti de stanga sI stai unde esti...

Toader Paleologu are dreptate. Francezul e un fanatic al votului, democratia face parte din fibra lui sanatoasa, vorba lui Boc, care o tine gaia matu ca e bine ca pleaca tradatorii sI ramane fibra sanatoasa. Cand nu sunt mizerabile, comentariile pe net sunt nostime. Cineva il roaga pe dl Paleologu sa explice plecarea sa de la PNL pentru postul de amabasador dat de PDL.

Revenim la vorbele lui Emil Boc, moralistul ramasitelor din PDL: "Lucrurile sunt foarte simple sI clare: e timpul oportunistilor sI vremea caracterelor in politica'. Greseala fatala. Sa invoci morala acolo unde nu se simte bine, in politica. De pilda, fara oportunistii sI caracterele tari din coalitie, PDL n-ar fi fost la guvernare, politica mare ar fi fost vaduvita de prestatiile Elenei, Robertei etc, Boc n-ar fi fost prim ministru. Boc incheie: "tradatorii vor fi folositi ca niste sosete...n-au crez, au ciolan'.
Pai parca salvase Romania cu sosetele astea...

×