Codruța Kovesi atacă deschis SIE, Băsescu Traian - șeful secretelor - are cuvinte de ocară pentru Coldea, Udrea, încolțită de dosare, îl dă în primire pe Ghiță, omul cu imaginea lui Coldea, iar un escroc fugit cu banii arată chiloții ofițerilor de informații trimiși în politică. Intervin și spionii Mossad pentru a vulnerabiliza DNA care arestează fără noimă, atingând la învălmășeală și cărăușii miliardelor ascunse pe afară. Un spectacol total, gherilele ieșite din anonimat se împușcă pe stradă și, dacă nu stai cu capul la cutie, poți fi atins, ca la Revoluție, de ricoșeurile plumbilor trimiși pentru alții.
Președintele Iohannis, după eșecul suferit cu ,,guvernul meu”, nu riscă și sintagma ,,spionii mei”, deși mișcarea era prevăzută. Plasarea la vârful serviciilor de informații a unor oameni politici apropiați, etapă depășită cu opinteli, avea continuarea în schimbarea ofițerilor care conduc efectiv operațiunile. Aceasta nu mai pare președintelui acum atât de simplă care, văzând sângele de pe pereți, s-a refugiat speriat de propriile încurcături imobiliare, în terenul de tenis care, vai, poate fi și el dăunător sănătății prin mișcarea bătutului la covoare.
Este o perioadă de privit prin ferestre blindate și de ciulit urechile. Secretele mari nu s-au divulgat încă, urmează bătălia finală. Cum sunt schimbați șefii instituțiilor secrete? Aruncând pe piață secretele lor, că și ei sunt oameni supuși greșelilor. Iohannis așteaptă și el etapa ,,greșiților mei”, așa cum s-a petrecut și la case mai mari. David Petreus a zburat de la CIA pentru un adulter cu frumoasa lui biografă. Șefii celor patru servicii secrete poloneze au plecat într-o noapte după ce montaseră scoaterea din joc a unor prieteni ai marelui licurici. Rețeta loviturilor montate din interior o au și serviciile românești care au scăpat peste noapte de șefii politici puși pe tavă lui Băsescu după fuga lui Hayssam.
Care să fie cauza acestor lovituri deloc întâmplătoare? Dan Voiculescu are o explicație a marilor tensiuni din ,,modelul” românesc unde ,,interferențele din sfera politicului cu economicul, influența lor reciprocă în funcție de ciclurile electorale, transferul actorilor politici în agenți economici și invers nu sunt nici clasificate nici reglementate”. Autorul citat adâncește analiza menționând că ,,a apărut o nouă confuzie prin implicarea masivă a serviciilor de informații în sfera economică și politică. Deci din binom de putere s-a ajuns la un trinom de putere”.