x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Stomacul beton care învins toate sistemele politice

Stomacul beton care învins toate sistemele politice

de Razvan Barbulescu    |    28 Aug 2012   •   17:10

Fara indoiala, cel mai stralucit produs al societatilor multilateral dezvoltate. Adevaratul om nou. I-a calarit pe comunisti, pe corupti, pe turnatori pana le-a sunat apa in cap, fericiti ca s-au nascut a doua oara in epoca lui.

A invins coruptia, a dresat globalizarea, i-a pus pe Merkel si Gordon la treaba. Specialistii in maretia dreptului i-au venit ca o manusa. Dupa ce i-a albit, dupa ce le-a ajustat convenabil mapa profesionala.

Revolutia l-a gasit cu un milion facut cinstit, conform marturisirilor de caterinca, din marfuri care faceau fala epocii lui Ceasca. Drept prinos de recunostinta si de sanchi, la vremea potrivita, a pus la zid comunismul care l-a facut milionar. I-a dat vreo doua suturi intre picioare, cat sa ia fata elitelor culturale fara functii. Au vazut in el Jupanul.

Celebra victorie maritima de la Rouen (frantujii nu si-au revenit nici pana azi) l-a inaltat in fata patriotilor care i-au facut statuie in fata lui nea Nicu. Era omul care incepuse pe cont propriu demolarea capitalismului.

A supt la licuricii comunisti pana si-a vazut milionul. La banii astia, revolutia a venit la tanc. I-a consfintit talentele. Capitalismul l-a adoptat prompt facand din el un ministru perpetuuuuu, indifrent de imprejurari. Vi-l amintiti, debordand de sinceritate: ce blestem pe poporul asta, sa candideze la presedintie doi comunisti! A castigat tot el, pe celalalt l-a bagat la puscarie. Viata ii ajuta pe cei cu stomacul beton. Pe jmecherii constipati moral, in stare sa jongleze la pachet cu dosarele, turnatorii, coruptii.

S-a profilat urgent pe maxi-licurici. Nu din necesitate de igiena politica, ci din ratiunile pentru care i-a facut la buzunare pe francezi, la Rouen: patriotism si solidaritate cu UE. Candva, unul s-a declarat invins de structuri. Fireste. Au si structurile demnitatea lor. Il asteptau pe el, alesul, i s-au asezat felin la picioare, s-au lasat mangaiate.

Ceausescu a scos tunurile cu apa, apoi masinile amfibie, pana s-a strigat armata e cu noi. Intrucat armata, canci, omul a descoperit eficacitatea institutiilor imune la lovituri de stat, disciplinate, riguroase, integre, incoruptibile.

Unicul stomac tare din istorie care a dresat elitele politice, de la comunism pana la capitalismul lui Barroso, invingator fara jena, prin ko, al unei populatii aproape cat a Bulgariei, al principiilor in care mai cred tampitii: democratie, libertate...

×