x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sufocaţi, prin scorburi, vor învinge!

Sufocaţi, prin scorburi, vor învinge!

de Razvan Barbulescu    |    24 Iul 2012   •   14:43

Dau din colt in colt, isi rod unghiile, inventeaza cu furie. Ura e molipsitoare. Fabricanti ai scenariilor de avarie: "Opriti marea frauda!'..."Sondaje manipulatoare pentru a ne scoate la vot'... "Scenariile blocajului total'...'Nu legitimati lovitura de stat!'...'Boicooooot!'

E deja alta lume.

Titanicul ia apa incet, sigur, pe indelete, lovit si de ghetarii plutitori prin licorile Jack Daniels si tarziu, spre maturitate, Chivas. Nu e nimic spectaculos in esecul pachebotului care a i-a carat opt ani, tulburand apele dupa care s-a infipt in mal. O sa faca suta de ani si o sa moara la 120 fara sa fi inteles nimic. Singura lui salvare e sa fie tras pe uscat, depus in scuarul din fata fraudei numite Mihaileanu, sa ajunga loc de dat cu capul sau academie de albit blondele politice. In criza de imaginatie, poate fi inaltat drept monument. Ca avionul proptit tembel, ani in urma, la intersectia Colentina-Doamna Ghica. Inutil si stupid.

Scenariul lor ? Disparitia prin sublimare. In stare de vapori vor birui. A cazut lovitura de stat, au hahait, au turnat pe unde au apucat. In ultima saptamana, loviti de canicula si sondaje au strigat triumfator: Boicoooot!
Vrem un Boicot!

Prin Boicot, la propasirea tarii!

Fiecaruia Boicotul pe care-l merita!

Boicotati-i sa le luam aerul!

Sa salvam democratia prin boicotul ce ni se cuvine!

USL-ul scoate pe piata sondaje manipulatoare ca sa ne scoata la vot. N-o sa reuseasca.

Nu ne luati boicotul!

Sa-i pici, nu vor iesi din vagauni, din scorburi. Nici Merkel nu-i convinge sa iasa la referendum. Lupta de clasa la subsol, Macovei, intinsa de-a curmezisul: pe aici nu se trece! Au dreptul european sa castige blatuindu-se prin subsoluri, ca la cutremur. Vor muri pe baricadele din adancuri pentru salvarea ideii de Basescu. "Mai bine fara aer decat fara Traian. Ne dam viata prin grote, prin caverne, pe net...opriti marea frauda!'

Casa Poporului are cateva etaje subterane tocmai bune pentru a-i ascunde in 29 iulie. Pesterile patriei ii pot gazdui pana trec si parlamentarele.

Vor trai si nu vor vota, vor refuza democratic aerul tare al urnelor. Se vor lega de usi, de termopane, nu se vor lasa extrasi, se vor opune ambulantelor si descarcerarilor. Sufocati, vor invinge! Vor castiga stand prin paduri, vor fi haiducii lui Saptecal. Calul dnei Basescu.

Scenariul simplu, subteran, al cartitei. Vor iesi la lumina cu ochii carpiti de conjunctivite, fericiti ca prin strategia volatilizarii au castigat referendumul.

×