x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Suspendatul a pus bazele decesului logic

Suspendatul a pus bazele decesului logic

de Razvan Barbulescu    |    09 Iul 2012   •   18:07

Pentru el, Romania inseamna neamurile plus Macovei, Udrea, Anastase sI d-astea. Daca-l vezi, cat sufera de dragul romanilor, zici ca se sufoca. O scena din 2009, il arata ca pe un presedinte CAP pe tarla, asteptandu-l pe Ceausescu in vizita de lucru. In fata lui, o amarata bolnava, fara dinti. Isi frangea manile ca e moare de foame cu trei milioane jumate pe luna, din care abia mai respira sI doi copii. Ii ciuntisera aia pensia...dupa ce ca n-am, imi mai iei ? Basescu se dadea rascolit. Ingrata viata in campanie. Se straduia sa spuna ceva, o luase popular cu maicuta, da' sa stii, ca la tara, omul mai face si-o ...Din pricina plansetului zgomotos, n-apuca sa termine. Avea sI el o idee despre tarani. Vroia sa spuna ca taranii isi mai fac sI singuri paine. Necajita o tinea pe-a ei, n-are cu ce. Ca mai erau acasa patru sau cinci... mureau de foame. Le mai luasera sI din ce n-aveau. Basescu, dur: maica, asta e, toata lumea trebuie sa fie impozitata. Aici nu-ncape discutie.

Vroia sa spuna ca pana sI el, sI Videanu, sI Udrea, sI Blejnar, sI Livache platesc... Toata tara trebuie sa plateasca impozit. E un principiu. Cum sa-i explici ca leii pe care-i platea femeia erau mai grei decat milioanele pe care le platea Videanu la stat?

Acum sapte ani ii flutura mesa pe campii ca niste cosite lipite. Erou de opereta. Jura sa starpeasca definitiv coruptia. Azi, tara nu-l mai are cu mesa iar coruptia se catara de peste tot ca idera care sufoca arborii. Vila lui Livache este un fel de complex monahal. Nu sunt multe manastiri in tara asta care sa se intinda cat proprietatea fostului primar de la 3. Ani in urma l-am laudat, schimbase fata sectorului 3. Nu-mi trecea prin cap care vor fi pagublele colaterale in mandatul urmator. Pe atunci, sI orasul Videle era lesinat dupa fiul satului, Videanu. La ultimele locale, Videanu n-a mai ridicat capul dintre procente. Nula na nula. Cum credeti ca a reactionat Videanu dupa bataia luata la Videle, in primavara? Ca in bancuri: ce, ba, ala e oras? N-o fi Videle oras, dar sa vedeti cavoul lui Videanu. Cu vedere eterna spre Monte Carlo.

Va amintiti ce clama pateticul la incheiere? Nu va atingeti de legea invatamantului! Daca scoala scoate tampiti, de ce ne mai trebuie profesori? Sa lasati sanatatea in pace!- se auzea logica impecabila a suspendatului. Sa moara, adica, de moarte buna. Pensionarii crapa de foame sI taranii n-au dinti. La ce bun spitale?

Traian Basescu a pus bazele decesului logic.

×