x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Suspendatul e fiul ploii. Mai stă o lună

Suspendatul e fiul ploii. Mai stă o lună

de Razvan Barbulescu    |    02 Aug 2012   •   15:12

Habar n-avem cati suntem. Marea scofala a mandatelor Basescu: au labartat notiunea de brambureala. Nu distrugeti Romania, scoala, sistemul juridic, ca rupeti din mine! Vi-l aduceti aminte? Isi dadea viata in Parlament pentru tara. Vorbea in direct de strategii si habar n-avea ce populatie are statul. Ne stim numarul pe surse, pe banuieli, din auzite, atat de tare ne-a tampit numaratoarea lui Anastase, incat a devenit brand.

Singura cifra fara dubii a fost a celor care l-au scos prin vot de la Cotroceni. Ferma, cinstita. Dar inutila, n-ai la ce s-o raportezi. Motiv pentru care ineptii din umbra lui isi permit sa fabuleze: cine n-a fost impotriva a fost cu noi. Dupa Suspendatul gargaragiu trebuia sa asteptam iesirea a 22 de milioane, altfel referendumul prin care a fost calcat in picioare nu se punea. Atat ii convine lui, 22 de milioane. A uitat ca guvernele lui au facut rahatul praf si au golit tara. Omul a modernizat statul pana l-a epuizat. O tinea langa cu pensionarii care spoliaza patria, cu spitalele care dau pe dinafara si le organizeaza el, cu lovitura de stat care-i demoleaza izbanzile.

Constatam azi ca in mandatele Basescu totul era aproximativ, ca si economia pe care a studiat-o el in pauza de pranz, la Cotroceni. Fac pariu ca se poate contesta orice cifra din cele emise de guvernele Boc si MRU. Inclusiv salvarea din criza. Pe cine au salvat din criza? Pe cati, din ce populatie? La sedintele de bloc, unii basisti nu-si mai aminteau nici numarul amantelor aduse in Bucuresti, nici al neamurilor pe care si le-au saltat in functii. Nici Udrea nu mai stia cate telefoane primea pe zi pentru angajarea basistilor esuati pe Dambovita. Arogantii faceau pe desteptii, vorbeau cu emfaza despre proiecte nationale, despre ce-au facut ei pentru patrie in Europa, dar ei erau clei, nu stiau nici numarul subalternilor. Comunistii aveau damblaua cu tona pe cap de locuitor. Basistii au furat si tona, si capul de locuitor.

Oricine isi face bugetul de familie isi numara familia. Cum faceau astia bugetul daca nu stiau ce populatie are Romania? Tocmai veneam cu propunerea sa ne numaram din nou, din doi in doi, ca la ora de sport.

Era o vorba, mortii cu mortii, viii cu viii. Nu mai exista. Suntem atat de amestecati, de zici ca Monica e vie. Chiar acum s-a pronuntat CCR-ul: listele electorale vor fi luate din nou la mana. Pana atunci, Suspendatul e fiul ploii. Da tarcoale pe la Dante, fiindca vila din Mihaileanu incepe sa fie nesigura.

×