x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Te îneacă fumul după un pulan de jandarm

Te îneacă fumul după un pulan de jandarm

de Razvan Barbulescu    |    03 Apr 2012   •   17:03

Logica sefului jandarmilor, col. Aurel Moise, e imbatabila. Jandarmeria e o institutie respectabila deoarece se afla in motul sondajelor. Ceea ce e adevarat. La un moment dat, ne-am trezit cu Jandarmeria intre institutiile preferate ale natiunii, inaltata langa Biserica. Nu ca n-ar fi avut merite, dar nu pricepeam de unde pana unde. Peste noapte, populatia s-a simtit mai protejata, desi institutia condusa de dl colonel nu dovedise vreo vitejie.

Bataile din 15 ianuarie de la Universitate sI excursiile concomitente cu duba au fost singura imprejurare care sa merite ridicarea in sondaje. Intr-una din zilele urmatoare, la intrebarea unui reporter, cum se face selectia la cafteala sI indesatul in dube, colonelul Moise lamurea tehnologia: "Nu avem cum sa facem o delimitare intre cei cu intentii bune sI cei cu intentii mai putin bune'.

Nu se face o delimitare, ca n-ai cum, salti la gramada. Un jandarm bine instruit intai da si pe urma numara.

Pe de alta parte, poti sa faci sI cancer la plamani de la o bataie de jandarm. Iei ciomege in cap pana scoti fum pe nari de la tigarea lui, fiindca namila fumeaza in timpul serviciului, fara stirea colonelului. Stiti sloganul Jandarmeriei: fumatul dauneaza grav sanatatii. Sanatatii suporterului invinetit de ciomegele sI tigara jandarmului.

Intrucat institutia e prima in sondaje, apreciata astfel de publicul incasator, se considera ca jandarmii nici nu fumeaza. De altfel, colonelul Moise e ferm: ce a aparut in sambata protestelor suporterilor craioveni, in poze sI filmulete, "sunt trucaje'. Fotoreporterii sI cameramanii i-au infipt nemilos jandarmului o tigara in gura. Unul comenta pe net: dl Moise are dreptate, tigara nu era in gura ci in cur (nu trebuie sa fiti ofensati, celebrul matematician Grigore Moisil, dupa ce a citit prostiile unui student, l-a pupat pe frunte sI i-a zis, e vestita vorba, du-te la maica-ta sI spune-i ca Moisil te-a pupat pe cur, ca asta nu-i cap).

Tinand seama de aceste consideratii, ii putem da dreptate colonelui in cateva cuvinte simple. Suporterul e cel care fuma. Si isi cara pumni in cap. Un alt suporter se umpluse de sange. Nu de la bataia incasata. Muscase un jandarm fara tigara si se umpluse de sange.

Colonelul Moise zice ca fumatul sI bataia din poze sI filme sunt trucate. Fiindca Jandarmeria prima in sondaje. Suporterul ala se tavalea de nebun ca sa-i compromita. Jurnalistii aveau trucajele pregatite si au apasat.

×
Subiecte în articol: editorial