x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Telefoane

Telefoane

02 Iun 2005   •   00:00

Rad in soare argintiu, telefoane...

Cineva m-a intrebat care e cel mai "cool" telefon al momentului. La capatul lecturilor de pe Net si din viata, sunt in stare sa propun cateva telefoane "hot" in momentul asta, impreuna cu publicul lor tipic.

Samsung D500. Utilizatorul tipic: 13-16 ani, blugi rupti cu arta, tricou murdar de motorina. Scoate o multime de sunete dragalase, fetele se omoara dupa el, intr-un cuvant "e asa de scump, draga!". Nu va luati daca sunteti: barbat, major, insurat. Produce intrebari nedorite, de genul "de ce pot sa am un telefon nou si misto in fiecare un an si aceeasi nevasta de 12? Ani, adica".

Motorola V3 Razr. E subtire, asta e clar, dar inca nu te poti barbieri cu el. Nici nu e nevoie: si-asta e un telefon de fete, din alea care se epileaza la cosmetica. Fete subtiri, duse la sala, insa nu la biserica. Fete cu ochelari cu rama subtire, bluza subtire, obraz subtire si vorba idem. Am spus de prea multe ori cuvantul asta, subtire?

Nokia 6680. Avocat. Director de creatie. Patron de dealership auto. Intr-un cuvant, ceea ce se numea acum doua sezoane "baiat de baiat". Telefonul e 3G, ultima chestie, iar baietii astia trebuie s-o aiba, pe ea, ultima, ultima. Altfel lumea zice c-au scapatat. Nu-l recomand celor care nu pot face o panoramare cu camera, atunci cand ii suna nevasta sa vada pe unde sunt.

SonyEricsson P900, 910i. Un telefon cu doua arome, care a reusit sa-i faca pe multi sa mai dea inca 30 de milioane ca sa aiba si tastatura, atunci cand a venit modelul cu imbunatatiri. E scump, asa ca practic cumperi pretul, sa te dai mare cu el. Merge cu putina burta, aptitudini tehnice si fidelitate conjugala: un telefon ca asta, grasut, daca nu cumva chiar obez, spune ca te-ai asezat la casa ta. Patron de firma de IT, neaparat. Sales manager, poate chiar agent imobiliar. Undeva, gasesti in el si pretul adevarat al terenului pe care te pregatesti sa-l cumperi...

Zapp StaTie Emisie-RecepTie (nu stiu cum se numeste modelul). E cool ca-mi place mie: pur si simplu imi aduce aminte cu drag de epoca in care, ca tanar reporter, ma duceam la intalnire cu statia de emisie-receptie in buzunar. Nu va ganditi ca umblam cu ea in mana, ca militienii. Nu, statia mea statea in buzunar, discret, cu antena scoasa usor la vedere, ca o undita. Efect garantat! Momeala asta a importantei nu da gres... Doar si pentru faptul ca pestele musca de fiecare data il recomand tipilor aventurosi. Merge cu bocanci grosi, de munte.

Si-ar mai fi un telefon cool, dar inca n-a iesit: cel care nu suna decat cu vesti bune. Dar o sa ziceti c-am imbatranit deja daca mi-l doresc...
×
Subiecte în articol: editorial