x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Troc pedelist: Emil contra jos Băsescu

Troc pedelist: Emil contra jos Băsescu

de Razvan Barbulescu    |    06 Feb 2012   •   21:00
Troc pedelist: Emil contra jos Băsescu

Boc – sacrificatul anului, gaselnita pedelista dedicata Pietei, care striga Jos Basescu!

Observati miscarea smechereasca a pedelistilor si a primei pedeliste a tarii. Cum stiu ei sa faca bici din infrangeri, si cum il pun sa si trosneasca. Cum se unduiesc ei, cum se itesc pe micile ecrane si se dau in barci. Ce suras de Gioconda are Udrea, cata siguranta, cat prestigiu! Maestra crosetatului. Cum o gratula Baconschi? Inteligenta, frumoasa, tenace... anduranta la mediul general dezgustator al politicii romanesti... n-o deranjeaza vecinatatea oamenilor de valoare. Omul de valoare era el.

Sigur ca da, ei stiau ca va pleca Boc, doar ei l-au impins in poalele Ci­clopului, dar au vrut sa ne faca o surpriza. Misteriosii mitocani din partid, ospatarii-ministri, mar­la­nii cu mustata care si-au reactivat obraznicia, dupa ce in primele ze­ce zile de proteste nu-i zareai, nu-i auzeai, abia se iteau de dupa per­dele, ca Eftimita si Leonida cand le trecea revolutia pe sub geam.

Azi, ei, sforarii l-au scos pe Boc erou. Boc a salvat Romania din criza, acum ei salveaza partidul de Boc. Boc va fi din ce in ce mai important prin lipsa. Viata merge mai departe, vorba stelistilor batuti mar de formatia din Chiajna. Marea rostogolire e in desfa­su­rare, Boc nu va mai conta pentru nimeni, nici pentru primaria din Rachitele.

Pe la colturi, mehenghii isi frea­ca palmele, piticul taietor de pan­glici le fripsese partidul, l-a in­gro­pat, incat abia i se mai vad procentele firave din firul ierbii.

Potrivit apucaturilor, caracte­rului si a oamenilor de valoare din partid, pedelistii dedica Pietei demisia lui Emil. Ei salvasera Ro­ma­nia, dar uitasera de oameni, ca sa vezi, tu, fata! La fel de aroganti, de incapabili, de incompetenti, de cinici.

De­misionarii: Igas, frate de cruce cu minus zero grade si limba ma­ter­na; Ialomitianu – finantistul eu­ro­pean al anului; Lazaroiu – premiul Nobel la munca si salarii; Botis... Cateva din valorile lui Baconschi numarate de Roberta.

Maestri ai trucului. Smecheri mai mult decat permite legea, infumurati pana la greturi, convingeri beton, fripturisti de comisioane. 'Lenuto nu uita, Romania nu-i poseta ta!' – striga Piata, averti­zan­d-o pe Vuitton ca-i vine ran­dul. L-am vazut duminica, la B1, pe Baconschi. Vesnica ironie de doi bani pentru 'mahalaua violen­ta si inepta incolonata'. Nu trebu­ie sa deschida gura ca sa-i dibui con­vingerea ca el si gasca pusa pe picioare de Basescu sunt de fapt 'Romania care munceste'. Croiti dupa codul rosu.

×
Subiecte în articol: editorial