x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Uite Ridzi, nu e Ridzi!

Uite Ridzi, nu e Ridzi!

de Dan Constantin    |    04 Iul 2009   •   00:00

Când tăia felii subţiri de salam în alimentara mamei Riva, tinerica Monica avea o grijă: să nu-şi taie deştele. Le-a păzit şi acest lucru i s-a dovedit extrem de folositor în aceste zile când se agaţă disperată cu ghearele de scaunul ministerial.



O asemenea îndârjire de a nega evidenţele o mai au doar femeile adultere prinse în flagrant. Îl iau pe "nu" în braţe în speranţa că soţul ori este orb, ori este tâmpit de dragoste. Madam Ridzi încearcă şi ea această tactică şi se pare că a reuşit să-i convingă pe câţiva, de voie de nevoie, de fecioria ei financiară.

Surprinzător, ieri pe la prânz şi-ar fi dat demisia, dar ştirea a rezistat puţin. Suficient timp pentru a devoala că în PD-L, ministrul Ridzi a dezvoltat o solidaritate ţigănească. Cei trimişi de partid să apere onoarea pierdută a Monicăi Ridzi au o misiune ingrată. N-au argumente să combată dispariţia banului public şi atunci folosesc diversiunea, obrăznicia sau o fac pe naivii. Opiniile în zig-zag pe post de detergent parfumat vor să dea o faţă intelectuală unor fete cu moralitate de patroane din cartierul roşu din Amsterdam, iar boureni încornoraţi ca cerbii fac spume prin Parlament. Scena plătită de Ridzi la preţ de obiect aurit a avut un merit:

îi arată sub lumina puternică pe cei dispuşi să mănânce din aceeaşi troacă meniul ordonat de Băsescu Traian. O tânără politiciană găsea o explicaţie  menţinerii în post a stânjenitoarei Monica Ridzi: şantajul la care sunt supuşi cei din conducerea PD-L de ministreasa prinsă cu ocaua mică. Ridzi ştie unde s-au dus banii scoşi din contul MTS pentru acţiunea "2 Mai". Iar ea a cheltuit sute de mii de euro nu de capul ei, ci la ordin. Iar PD-L este un partid disciplinat, unde ordinul se execută, nu se discută!

Dacă Ridzi pică şi începe să spună amănunte despre finanaţarea campaniei europarlamentarei Băsescu Elena, atunci cade toată şandramaua. De aceea au fost trimişi la bătaie cei mai fideli soldaţi din trupa circului Băsescu: alde Voinescu, Boureanu, Vişan. Carne tânără de tun, vidanjori de succes şi pupăcioşi la unelte. Ei trebuie să tragă de timp în comisia Ridzi, să compromită decizia acesteia. Treaba cu DNA-ul este ca şi rezolvată. Morar, modelat în lut de mâna preşedintelui, este o statuetă care dă bine în vitrina anticorupţiei, dar nu va face nimic în cazul Ridzi. Ba da, un NUP cât o scenă. Apoi, poate să fie scoasă şi Ridzi din joc după un debrefieng.

×
Subiecte în articol: editorial ridzi