x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Videanu – decont fals

Videanu – decont fals

de Dan Constantin    |    31 Mai 2008   •   00:00

Dl Videanu se desparte fără re­gret de funcţia de primar al Bu­cureştilor. Bucureştenii ră­suflă şi ei uşuraţi că au scă­pat totuşi în viaţă de primarul Videa­nu, al cărui mandat a fost ca un coşmar.

Dl Videanu se desparte fără re­gret de funcţia de primar al Bu­cureştilor. Bucureştenii ră­suflă şi ei uşuraţi că au scă­pat totuşi în viaţă de primarul Videa­nu, al cărui mandat a fost ca un coşmar.


S-a văzut în acest caz că educaţia de Videle nu este suficientă pentru a conduce marea localitate de la margi­nea comunei natale. Este, de altfel, un handicap şi pentru candidatul Vasile Blaga, format ca funcţionar destoinic la uzina de echipament militar de la Ştei, devenit bucureştean cu acte abia de două-trei săptămîni.

Pentru a drege busuiocul unui ciclu de patru ani pierdut pentru evoluţia Capitalei, dl Adriean Videanu a dat ieri o tură prin oraş, cu presa după el, pentru a puncta “realizările şi succe­su­rile PD-L-iste”. Mai nimerit era să-şi ceară scuze bucureştenilor pentru lungul şir de promisiuni neonorate acope­rite pueril de-a lungul celor trei ani şi jumătate de suferinţă cu pojghiţa subţire a minciunilor. Decon­tul de ieri a fost aşijderea mandatului: o butaforie care încearcă să simuleze ceva temei­nic. Inaugurarea “marii lucrări” de mo­dernizare a Bulevardului Ştefan cel Mare şi a pasajului de la Obor au fost de un ridicol uriaş. Primarul portocaliu s-a suit în tramvai la Depoul Lizeanu, dar, abia urnit, a rămas blocat de o ma­şină parcată pe linie. Intrat în Pasajul Obor, tramvaiul a rămas înţepenit din cauza unei pene de curent. Mai mare ruşinea! A fost de fapt un ghinion hărăzit marilor bărbaţi ai neamului – şi Bă­ses­cu Traian a rămas de căruţă cînd să inaugureze Linia 41, pe cînd era primar.

Restul, pînă la Sfînta Vineri unde s-au inaugurat linii de tramvai curbe, a fost doar băşcălie. În final, apoteotic, pri­marul care a scurtat viaţa conce­tăţe­nilor cu ani buni, a tăiat panglica unui chioşc.


Bilanţ de cacao pentru un primar care de-a lungul mandatului a fost un arogant fără substanţă, un mincinos prins cu fofîrlica de nenumărate ori, un om de nimic. Sub mandatul Videanu, ghidonat de Udrişte şi Bold, destinul oraşului a fost tras pe sfoară, faţa lui, sluţită de construcţii monstruoase, parcurile, sfîrtecate, lucrările publice, amanetate clientelei politice. Primarul Bordură rămîne înscris în cartea neagră a oraşului ca un reper al marii păcăleli pe care a tras-o electoratului. Lucrarea care îi va purta numele este closetul inteligent pe care l-a inaugurat în Sectorul 3, lîngă Casa de Pensii. E singura uşurare, singurul loc pe unde poate trece dl Videanu fără să-i fie bătut obrazul.

Ducă-se, şi trageţi apa!

×
Subiecte în articol: editorial