x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Campioana en titre Spania, învinsă de Croaţia cu 2-1

EURO 2016: Campioana en titre Spania, învinsă de Croaţia cu 2-1

22 Iun 2016   •   06:34
EURO 2016: Campioana en titre Spania, învinsă de Croaţia cu 2-1
Sursa foto: Aksonov/Getty Images/iStockphoto

Naţionala de fotbal a Spaniei, campioana en titre, a fost învinsă surprinzător de formaţia Croaţiei cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara pe Stade de Bordeaux, în Grupa D a EURO 2016.

Croaţia a confirmat încă o dată impresia bună lăsată până acum şi a reuşit o victorie meritată, prin golurile marcate de Nikola Kalinic (45), Ivan Perisic (87), respectiv Alvaro Morata (7). Spania a pierdut în bună măsură pe mâna sa, ratând un penalty prin Sergio Ramos (72) şi neluând în seamă contrele tăioase ale croaţilor.

Echipa lui Ante Cacic a câştigat grupa, deşi tehnicianul a făcut nu mai puţin de cinci schimbări în echipă, renunţând la jucători de bază precum Vida, Strinic, Brozovic, Modric (accidentat) şi Mandzukic.

Ambele echipe erau calificate în optimi înaintea partidei, dar acum Spania va juca în faza următoare contra Italiei, într-o reeditare a finalei ediţiei trecute.

Croaţii au început mai bine jocul, dar ibericii au deschis scorul la primul lor atac mai consistent: Silva l-a deschis în careu pe Fabregas, iar acesta a trimis un şut-centrare, împins în plasă de Morata (7). Alvaro Morata a înscris astfel al treilea său gol la turneul final din Franţa, fiind la egalitate cu galezul Gareth Bale.

Nolito a fost foarte aproape de a majora avantajul echipei Spaniei (9), dar a deviat pe lângă poartă centrarea lui David Silva.

Croaţia a replicat printr-un şut bun al lui Kalinic din afara careului, dar De Gea a acordat corner (12). Echipa antrenată de Ante Cacic a trecut pe lângă egalare în min. 14, când De Gea a întârziat degajarea, croaţii au recuperat şi Rakitic a lobat mingea, care a lovit bara, înainte de a fi reţinută de portar.

Spania a revenit la cârma jocului şi a pus din nou presiune la poarta lui Subasic, care a fost nevoit să acorde corner (23), la şutul lui Silva din marginea careului. Nolito a creat şi el pericol (28), dar mingea expediată de el a fost deviată în corner.â

Ibericii au fost aproape de desprindere, dar Morata a ezitat un moment (44) şi a ratat şansa de a trimite în plasă mingea trimisă excelent în adâncime de Iniesta.

Croaţia a reuşit un gol splendid în finalul primei reprize (45), prin Kalinic, care a reluat cu exteriorul piciorului centrarea trimisă de pe stânga de Perisic. A fost primul gol primit de portarul De Gea într-un meci oficial.

Spania a încasat doar cinci goluri la ultimele trei Europene, aceasta inclusă, câştigând ediţiile din 2008 şi 2012.

Ibericii au căutat să revină în avantaj, au fost mai insistenţi, dar cei care au trecut pe lângă gol au fost tot croaţii, după o minge respinsă greşit de De Gea (57), dar Jedvaj a tras în portarul iberic, iar apoi Pjaca a reluat pe lângă din foarfecă.

''La Roja'' şi-a reluat jocul de posesie, iar Ramos (67) a ratat o bună oportunitate de gol, însă mingea trimisă cu capul de căpitanul echipei a trecut pe lângă poartă.

Spania a ratat şi un penalty, prin Sergio Ramos, al cărui şut a fost apărat de Subasic (72), lovitura de pedeapsă fiind acordată destul de uşor, după un contact minim în careu între Vrsaljko şi Silva.

Croaţia a dat lovitura pe un contraatac purtat în doi şi fructificat de Perisic cu un şut la colţul scurt, care l-a surprins pe De Gea, mingea fiind deviată uşor şi de Pique (87).

Spania a avut o ultimă şansă de a evita înfrângerea, dar Rakitic a respins din faţa porţii o minge trimisă de David Silva (90+5).

Croaţia - Spania 2-1(1-1)
Au marcat: Nikola Kalinic (45), Ivan Perisic (87), respectiv Alvaro Morata (7).
Sergio Ramos a ratat un penalty în min. 72 (a apărat Danijel Subasic).
Bordeaux, Stade de Bordeaux: 37.245 spectatori
EURO 2016 - Grupa D

Au evoluat echipele:
Croaţia: 23. Danijel Subasic - 11. Darijo Srna (căpitan), 5. Vedran Corluka, 6. Tin Jedvaj, 2. Sime Vrsaljko - 15. Marko Rog (8. Mateo Kovacic, 82), 19. Milan Badelj - 4. Ivan Perisic (9. Andrej Kramaric, 90+4), 7. Ivan Rakitic, 20. Marko Pjaca (22. Duje Cop, 90+2) - 16. Nikola Kalinic. Selecţioner: Ante Cacic.
Rezerve neutilizate: 12. Lovre Kalinic, 1. Ivan Vargic - 13. Gordon Schildenfeld, 3. Ivan Strinic, 21. Domagoj Vida, 14. Marcelo Brozovic, 10. Luka Modric, 18. Ante Coric, 17. Mario Mandzukic.
Spania: 13. David de Gea - 16. Juanfran, 3. Gerard Piqué, 15. Sergio Ramos (căpitan), 18. Jordi Alba - 10. Cesc Fabregas (14. Thiago Alcantara, 84), 5. Sergio Busquets, 6. Andrés Iniesta - 21. David Silva, 7. Alvaro Morata (20. Aritz Aduriz, 67), 22. Nolito (19. Bruno Soriano, 60). Selecţioner: Vicente Del Bosque.
Rezerve neutilizate: 1. Iker Casillas, 22. Sergio Rico - 2. Cesar Azpilicueta, 4. Marc Bartra, 12. Hector Bellerin, 17. Mikel San José, 8. Koke, 9. Lucas Vazquez, 11. Pedro Rodriguez.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra; arbitri asistenţi adiţionali: Pol van Boekel, Richard Liesveld (toţi din Olanda); arbitru de rezervă: Viktor Kassai (Ungaria)
Delegat UEFA: Svetlana Grinkievici (Belarus)
Cartonaşe galbene: Rog (29), Vrslajko (70), Srna (70), Perisic (89).

Agerpres

×
Subiecte în articol: euro 2016 euro 2016