x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016. Prima plecare din staff-ul echipei nationale. A inceput lucrul la noua sa echipa

EURO 2016. Prima plecare din staff-ul echipei nationale. A inceput lucrul la noua sa echipa

21 Iun 2016   •   07:18
EURO 2016. Prima plecare din staff-ul echipei nationale. A inceput lucrul la noua sa echipa
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Antrenorul român Viorel Moldovan a început luni munca la echipa franceză de fotbal de ligă secundă AJ Auxerre, după ce parcursul României la EURO 2016 s-a încheiat prematur și astfel fostul internațional a fost eliberat de sarcinile de secund al naționalei.

Dacă delegația României a părăsit Franța luni seara, Moldovan a fost prezent la reuniunea echipei AJ Auxerre la stadionul Abbé Deschamps și a condus un prim antrenament în cursul amiezii.

"AJ Auxerre este un club de tradiție, cu o istorie, care a format mari campioni și este foarte cunoscut în afara Franței'', a declarat Moldovan la prezentarea sa oficială.

''Vin cu poftă de muncă și sunt aici pentru un obiectiv clar, promovarea. Locul echipei AJ Auxerre este în Ligue 1'', a subliniat Moldovan.

''Nu vreau să pierd timpul, vin să construiesc o echipă solidă care să se bată pentru promovare'', a precizat fostul internațional român.

''Am încredere în lotul actual, iar cu 2-3 jucători pe posturile deficitare cred că obiectivul e realizabil. Ne vom bate pentru a câștiga fiecare meci. Sper să dezvolt un stil de joc victorios și cred că lucrul cel mai important este să câștigăm. Am transmis ambițiile mele jucătorilor, pentru că fără ei nu pot realiza nimic, trebuie să muncim împreună'', a mai spus cel supranumit Moldo-but (Moldo-gol) pe vremea când juca la Nantes.

Moldovan, fost jucător în Hexagon, la FC Nantes, va fi ajutat de secunzii David Carré, Attila Farkas, antrenor cu portarii, și de compotriotul său Francisc Dican, care are și el un sezon jucat în Franța, la Gueugnon (1995/1996).

AJ Auxerre a încheiat sezonul trecut pe locul opt în clasamentul Ligii a II-a din Franța cu antrenorul Jean-Luc Vannuchi. La AJ Auxerre au evoluat de-a lungul timpului trei fotbaliști români, Gabriel Tamaș, Vlad Munteanu și Daniel Niculae.

Auxerre a perfectat cinci partide de verificare până la debutul ligii secunde, la finele lunii iulie, cu ESTAC Troyes (2 iulie), cu Stade de Reims (9 iulie), cu o selecționată formată din jucători liber de contract (12 iulie), cu La Berrichonne de Châteauroux (15 iulie) și cu Orléans (22 iulie).

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: viorel moldovan