x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016. ”Tricolorii”, păziţi ca nişte şefi de stat în Franţa

EURO 2016. ”Tricolorii”, păziţi ca nişte şefi de stat în Franţa

15 Iun 2016   •   23:15
EURO 2016. ”Tricolorii”, păziţi ca nişte şefi de stat în Franţa
Sursa foto: gsp.ro

Pe durata şederii în Hexagon, selecţionata României va fi păzită de poliţie, jandarmerie şi chiar de trupele speciale antitero.

Elevii lui Anghel Iordănescu vor fi protejaţi non-stop pe pământ francez. La hoteluri, la terenurile de antrenamente sau la stadioane. Şi, mai ales, pe traseu, pentru a împiedica orice tentativă de atentat terorist.

Francezii au anunţat că 900 de oameni ai legii vor asigura securitatea la fiecare meci de la Campionatul European. Ba chiar, la partida de deschidere, Franţa - România, programată la 10 iunie, pe Stade de France, numărul forţelor de ordine va ajunge la 1.200 de persoane.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că “există inclusiv o procedură standard prin care camerele jucătorilor sunt verificate înaintea intrării echipei în cantonament” şi a precizat că “ar fi de dorit să existe o comunicare între statul francez şi celelalte state participante, astfel încât să te asiguri că toate echipele vor fi în deplină siguranţă”.

Şeful de la “Casa Fotbalului” nu şi-a ascuns teama faţă de potenţiale evenimente nedorite, dar crede că francezii vor face faţă: “Azi nu eşti mai în siguranţă la Bucureşti faţă de Paris sau viceversa. Am primit garanţii, de la gazde şi de la UEFA, că autorităţile statului francez vor face tot ce e posibil şi ce trebuie făcut pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut”.

×