x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul 'Cioccolosita'

Festivalul 'Cioccolosita'

de Jurnalul National    |    02 Feb 2008   •   00:00

Deliciile ciocolatei şi diverselor produse preparate din ciocolată vor fi celebrate începând de vineri 1 februarie şi până pe 3 februarie, în staţiunea Monsummano Terme, Toscana, Italia, în cadrul festivalului ciocolatei - 'Cioccolosita'.




Deliciile ciocolatei şi diverselor produse preparate din ciocolată vor fi celebrate începând de vineri 1 februarie şi până pe 3 februarie, în staţiunea Monsummano Terme, Toscana, Italia, în cadrul festivalului ciocolatei - 'Cioccolosita'. estivalul, ajuns la cea de-a noua ediţie este închinat producţiei locale de ciocolată de cea mai bună calitate şi are drept obiectiv reafirmarea producţiei de ciocolată pură, mai cu seamă cea a artizanilor Toscanei. Participanţii sosiţi din regiunile Emilia-Romagna, Lombardia, Marches, Piémont, Veneţia şi Sicilia vor avea ocazia pe lângă degustarea diferitelor sortimente preparate din ciocolată (de la cele din cremă de alune, cu lapte, migdale, cremă de praline, până la cele amărui, cu frişcă, marţipan, trufe, frişcă ori cafea) să afle şi lucruri legate de istoria ciocolatei.
 Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanităţii. Quetzalcoatl, zeul aerului, luminii şi vieţii, era cel care avea grijă de arborii de cacao, din Grădina Paradisului. Într-o bună zi, zeul a plecat. În 1519, aztecii au zărit o barcă în largul mării şi au fost siguri că zeul lor s-a întors, însă nu a fost aşa, barca aducând cu ei spaniolii. Aztecii au oferit spaniolilor o băutură de întâmpinare pe care ei o numeau 'băutura zeilor': ciocolata. Energetic, afrodisiac, euforizant, antidepresiv, ciocolata este iubită deopotrivă de cei mari şi, mai ales de cei mici. Ea este mesagerul dragostei, simpatiei şi recunoştinţei faţă de persoanele dragi din viaţa noastră. Totodată ne duce cu gândul la copilărie, la cadourile lui Moş Craciun sau la cele ale iepuraşului de Paşte.

×
Subiecte în articol: magazin