x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 14 "CIE" mititei...

14 "CIE" mititei...

de Cristi Severin    |    17 Oct 2007   •   00:00

Invitat al emisiunii Marius Tucă Show de ieri seară, Liviu Turcu a declarat că 14 membri ai primului guvern postrevoluţionar din Romănia au avut legături directe sau indirecte cu CIE (Centrul de Informaţii Externe).

Sosit special in Romănia pentru a participa la emisiunea "Marius Tucă Show", Liviu Turcu a anunţat, de la bun inceput, că demersul său nu vizează un dialog cu clasa politică, el fiind doar unul de informare a opiniei publice romăneşti , şi că dezvăluirile sale nu vor avea un caracter exploziv, aşa cum s-a intămplat la precedenata sa apariţie televizată.

Intrebat fiind despre prezenţa in viaţa publică, după 1989, a cadrelor sau agenţilor din sistemul de informaţii externe al fostei Securităţi, Liviu Turcu a declarat că aproape 90% dintre acestea şi-au păstrat posturile in noile structuri, evoluţia lor ulterioară ducănd spre pensionare, activităţi economice private sau politică. Deloc surprinzător, avănd in vedere calitatea materialului uman component al acestor structuri, acesta putănd forma, fără nicio problemă, mai multe echipe guvernamentale, primul guvern de după Revoluţie avănd in componenţa sa 14 cadre CIE.

×
Subiecte în articol: magazin