x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 20 de ani de la dispariţia lui John Huston

20 de ani de la dispariţia lui John Huston

24 Aug 2007   •   00:00

The MGM Channel comemorează 20 de ani de la dispariţia lui John Huston. Cu acest prilej, postul a programat două dintre filmele celebrului regizor. I

MGM/ziua John Huston/Special/Joi 21:30

The MGM Channel comemorează 20 de ani de la dispariţia lui John Huston. Cu acest prilej, postul a programat două dintre filmele celebrului regizor. Intr-unul dintre acestea il intălnim şi in postura de actor. Este vorba despre "Podul din junglă", continuarea peliculei "Comoara din Sierra Madre". In producţia SUA-Mexic din anul 1970, Huston interpretează rolul unui vănător de crocodili, mare amator de tequila, care ajunge in jungla din Mexic. El a fost avertizat că aici numai indienii pot supravieţui. Nimic insă nu l-a intors din drum. Cel de-al doilea film, Moby Dick (Marea Britanie 1956), este una dintre cele mai faimoase creaţii ale lui John Huston. Gregory Peck este magnific in rolul căpitanului Ahab, marinarul ursuz care şi-a pierdut un picior din cauza unei balene albe. (Adriana V. Păduraru)

TVR Cultural/Franco Zeffirelli/Documentar/Sămbătă 21:30

Regizori celebri : Franco Zeffirelli

Documentarul prezintă viaţa şi cariera lui Franco Zeffirelli, pe numele său real Gianfranco Corsi. Indrăgitul regizor italian de film a fost şi regizor de operă, designer şi producător de operă, teatru, film şi televiziune. Pe plan internaţional, s-a făcut remarcat cu versiunea din 1968 a piesei Romeo şi Julieta, de Shakespeare, ecranizare pentru care a obţinut o nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film. Cu Iisus din Nazareth a căştigat, de asemenea, o imensă faimă. Una dintre cele mai importante opere puse in scenă de el este Tosca, la Royal Opera House, in interpretarea Mariei Callas şi a lui Tito Gobbi. (C.D.)

TVR Cultural/Impărăteasa roşie/ Film/Vineri 0:00

Mari figuri ale istoriei

Drama Impărăteasa roşie e cronica ascensiunii uneia dintre cele mai faimoase figuri feminine din istoria Rusiei: impărăteasa Ecaterina cea Mare. Rolul principal e interpretat de Marlene Dietrich, căreia i se alătură actorii John Davis Lodge, Sam Jaffe, C. Aubrey Smith, Louise Dresser şi Maria Riva, fiica Marlenei, mai tărziu cunoscută drept Maria Sieber, care joacă rolul Ecaterinei-fetiţă. (C.D.)

SUA: 1934

Cu: Marlene Dietrich, John Lodge

Regia: Josef von Sternberg

MGM/Ferma din Arizona/Film/Miercuri 21:30

Western: Ferma din Arizona

James McKay, un căpitan de cursă lungă bogat din Baltimore, vine in San Rafael pentru a se căsători cu Pat Terrill, fiica cea răsfăţată a maiorului Henry Terrill. Maiorul şi vechiul său duşman, Rufus Hannassey, se răfuiesc pentru o bucată de pămănt numită Big Muddy. Julie Maragon, profesoara din localitate şi prietena cea mai bună a lui Pat, deţine Big Muddy şi nu vrea s-o văndă nici unuia dintre ei.

Pentru rolul din acest film, Burl Ives a căştigat Premiul Oscar la categoria cel mai bun actor in rol secundar.

Western: SUA/1958/165 min.

Cu: Gregory Peck, Burl Ives, Jean Simmons

Regia: William Wyler

×
Subiecte în articol: john clasic