x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost descoperită structura proteinei cheie a virusului Ebola

A fost descoperită structura proteinei cheie a virusului Ebola

15 Ian 2009   •   00:00
A fost descoperită structura proteinei cheie a virusului Ebola

Datorită unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Iowa, Statele Unite, suntem acum cu un pas mai aproape de descoperirea unui antidot împotriva virusului Ebola. Echipa, condusă de Gaya Amarasinghe, profesor de biochimie, biofizică şi biologie moleculară, a descifrat recent structura unui parţi cheie a protenei Ebola, cunoscută sub numele de VP35. Raportul ce descrie progresele este publicat în numărul de săptămâna aceasta al "Proceedings of the National Academy of Sciences".



"De obicei, când viruşii contaminează celulele, sistemul imunitar al gazdei poate lupta pentru a respinge eventual virusul. Dar, la infecţiile Ebola, abilitatea gazdei de a se apăra împotriva acestuia este anulată”, declară Amarasinghe. Cauza este proteina VP35 care interferează cu sistemul imunitar ereditar al gazdei, ce formează prima linie de apărare împotriva patogenilor.
Următorul pas este de a folosi această structură pentru a identifica şi produce medicamente ce pot lupta cu VP35. Dacă medicamentul ce opreşte funcţionarea VP35 este descoperit, virusul Ebola ar putea fi neutralizat. Fără această proteină, virusul nu se reproduce, devenind neinfecţios", explică profesorul Amarasinghe.

Articol complet la www.stiintaazi.ro

×
Subiecte în articol: lumea