Actorul Bruno Cremer, care l-a întruchipat pentru televiziune pe comisarul Maigret, a murit sâmbătă într-un spital parizian, după o lungă suferinţă, la vârsta de 80 de ani, a anunţat duminică agentul său, citat de publicaţia Le Point.
Preşedintele Nicolas Sarkozy i-a adus un omagiu actorului, pe care l-a numit "un actor mare, drag inimii francezilor". Bruno Cremer a luptat mulţi ani cu cancerul.
Pentru marele public,arată Agerpres, Bruno Cremer rămâne imaginea comisarului Maigret, cu pipa în colţul buzelor, rol pe care l-a interpretat pentru televiziune timp de 14 ani. El are însă şi o bogată carieră cinematografică şi teatrală.
A urmat cursurile de teatru ale Conservatorului din Paris, fiind în aceeaşi promoţie, 1952, cu Jean-Paul Belmondo. A jucat apoi în piese de Oscar Wilde, Shakespeare, Anouilh. A debutat pe marele ecran în filmul "Când se amestecă femeia" (1957), cu Alain Delon, dar cariera lui începe să strălucească cu adevărat în 1964, cu "Secţia 317" de Pierre Schoendoerffer. Se specializează în filme despre domeniul militar, în roluri de poliţist şi în poveşti de spionaj, recurgând la pumni, dar şi la inteligenţă şi fineţe. A jucat în filme regizate de celebrităţi franceze şi străine, ca "Bunul şi răul" (Claude Lelouch), "Străinul" (Luchino Visconti), "Convoiul groazei" (William Friedkin), cariera sa numărând peste 110 filme şi seriale TV, potrivit agentului său.
Începând din 1991, i-a urmat lui Jean Richard în rolul lui Maigret, cel mai celebru poliţist în Franţa, în serialul pentru televiziune. "Există mii de înfăţişări ale lui Maigret. Simenon l-a făcut să evolueze, să se contrazică. I-am accentuat partea de mister şi i-am adus un plus de umor, o nuanţă puţin ironică", spunea Cremer. În "Maigret şi Steaua Nordului", difuzat în 2005, actorul apare slăbit şi obosit, iar vocea a trebuit să-i fie dublată. Bolnav de cancer, Bruno Cremer şi-a luat astfel "adio" de la comisar.
Citește pe Antena3.ro