x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A supravieţuit 17 ore după ce a fost înghiţit de o avalanşă

A supravieţuit 17 ore după ce a fost înghiţit de o avalanşă

08 Feb 2010   •   00:00

Un bărbat de 21 de ani, luat sâmbătă de o avalanşă în timp ce schia în afara unei piste la Evolene (în sudul Elveţiei) a fost dezgropat în viaţă duminică, după ce petrecuse 17 ore sub zăpadă, scrie AP, care citează un comunicat al poliţiei.



O largă mişcare la suprafaţa zăpezii a permis salvatorilor să descopere din elicopter semne de viaţă sub avalanşă, duminică dimineaţă în regiunea pasului Arpilles, deasupra localităţii Evolene. Alerta fusese dată de familia tânărului sâmbătă, spre 16h30.

Salvatorii au localizat rapid o prăbuşire de zăpadă, largă de 50 m şi lungă de 150 m. Cercetările au fost întrerupte duminică dimineaţă spre 1h30. Tânărul schior a fost găsit în final duminică dimineaţă viu sub 50 cm de zăpadă.

El a putut respira aparent printr-o cavitate pe care a putut s-o formeze înaintea feţei sale şi a unui slab curent de aer venind de la suprafaţă, a explicat poliţia cantonală. Tânărul, transportat cu elicopterul la spital, suferă de o uşoară hipotermie, dar viaţa sa nu este în pericol.

×
Subiecte în articol: lumea